Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да свържа цифров изход?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
headofmusic
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София, кв. Изток

МнениеПуснато на: Пет Окт 28, 2005 17:34    Заглавие: Как да свържа цифров изход? Отговорете с цитат

Трябва ми коаксиален изход. Наличните крачета са SPDIF In, SPDIF Out, Ground, VCC. Така и не разбрах какво е VCC.

Така, както са подредени, изглежда, че SPDIF In и Ground са за вход и SPDIF Out и VCC са за изход, но тъй като има няколко свободни Ground и VCC, не искам да си правя експерименти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 28, 2005 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

VCC е захранване спрямо Ground.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Съб Окт 29, 2005 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Това на дъното ли са ти тези крачета? Какъв модел е? Сигурен ли си, че не са за оптичен трансивер? Иначе захранването за какво да е?

Иначе изхода би трябвало да е SPDIF Out + GND.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
headofmusic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2005 0:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, на дъното (Abit NF7-S/MCP-T) са крачетата. По идея имало някаква add-on платка, която дава по един коаксиален цифров вход и изход (освен оптичния, който е вграден). Такава платка обаче никой не продава, пък и оптични кабели нямам.

Да добавя още 1 въпрос:
На DVD-ROMа има един 2-pin digital out - черна и бяла жичка. Съответно имам и 2-pin CD digital in на звуковата карта. Тъпото е, че кабелчето пасва както и да го обърна и се притеснявам да не го сложа наобратно и да изгоря нещо. Какво върви по бялата жичка и какво - по черната? Вероятно едното е сигнал, другото - земя, но като не съм сигурен...
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2005 9:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Прегледах ръководството на дъното ама малко оскъдно е написано. Добре де ти пък къде ще го свързваш? Обикновенно където има коаксиален цифров вход има и оптичен?

Туй кабелче не ти трябва ако е това което си мисля. Това е аналогово аудио да си го закачиш към звуковата карта, но всички съвременни устройства могат да си свирят без него, т.е. чете си ги като обикновенни данни и ги свири самият компютър, а не оптичното устройство.

Върнете се в началото
headofmusic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2005 10:18    Заглавие: Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
Прегледах ръководството на дъното ама малко оскъдно е написано. Добре де ти пък къде ще го свързваш? Обикновенно където има коаксиален цифров вход има и оптичен?

Туй кабелче не ти трябва ако е това което си мисля. Това е аналогово аудио да си го закачиш към звуковата карта, но всички съвременни устройства могат да си свирят без него, т.е. чете си ги като обикновенни данни и ги свири самият компютър, а не оптичното устройство.

Към ресивър ще го свързвам. Обаче ми е далечко от компа, не може да минава по права линия и ще ми трябва 6-7м. оптичен кабел, което не ме кефи. Та за какво ще е това захранване 'VCC'?

CD Digital SPDIF НЕ Е аналогово аудио. Digital означава 'цифров' за незапознатите ('-DIF' e Digital InterFace). Ясно ми е, че трудно ще се намери някой да ми отговори, но Гугъл този път не ми помогна особено.
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2005 10:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой по-знаещ трябва да се изкаже за коаксиалният SPDIF. С готов кабел ли мислиш да го правиш? Ако не знаеш ли с какви параметри трябва да е - импеданс и тем подобни? Аз бих го направил с оптичен да си нямам грижи, само трябва внимателно да го прекараш, за да не се строши в последствие и това е.

Да, прочетох че пише digital ама и на мойто старо cd пише digital на аналоговия изход. Явно пък твоето е по-модерно и наистина си е SPDIF.

П.П. 75Ω си е импеданса на SPDIF, тъкмо прочетох. Тогава явно няма да е голяма сложнотия да се направи кабел. Ми какво ти остава - да вържеш SPDIF Out + GND към един коаксиален кабел и да видиш какво ще стане.

Върнете се в началото
headofmusic
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 31, 2005 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
Ми какво ти остава - да вържеш SPDIF Out + GND към един коаксиален кабел и да видиш какво ще стане.

Това и ще направя.
За съжаление не мога да сложа картинка, но крачетата са така:
. 1=SPDIF IN
. 2=GND
. 3=VCC
. 4=GND
. 5=VCC
. 6=SPDIF OUT
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети