| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vold_j Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 21:12 Заглавие: джава хипертерминал |
|
|
Някой срещал ли е джава софт за GSM , който да емулира VT100 терминал ?
Идеята е да се използва директна връзка с кабел (RS232) между серийния порт на телефона и някакво устройство( например порта за мениджмънт на рутер).
Понякога се налага да се логнеш в някакво устройство, а се оказва , че нямаш лаптоп под ръка ...Sad
/ сори ако темата не е на място, но май няма съвсем подходящо такова../ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 22:44 Заглавие: Re: джава хипертерминал |
|
|
| vold_j написа: | Някой срещал ли е джава софт за GSM , който да емулира VT100 терминал ?
Идеята е да се използва директна връзка с кабел (RS232) между серийния порт на телефона и някакво устройство( например порта за мениджмънт на рутер).
Понякога се налага да се логнеш в някакво устройство, а се оказва , че нямаш лаптоп под ръка ...Sad
/ сори ако темата не е на място, но май няма съвсем подходящо такова../ |
Срещал съм такъв софтуер,даже мисля че имам такава програма но понеже имам стотици джава приложения и не мога да съм сигурен))))
Може би е Mu telnet или нещо подобно |
|
|
 |
vold_j Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 14:50 Заглавие: |
|
|
Вярно , че има много телнет джава емулатори , обаче аз не търся ТЕЛНЕТ!
Всички те използват TCP-IP през GPRS ( интернет ) .!
Аз търся терминал който да осъществява директна връзка през RS232 порта на телефона към устройството закачено там . |
|
|
 |
vold_j Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 11:02 Заглавие: |
|
|
Изглежда че няма API за серийния порт в J2ME спецификациите,
което прави малко проблемно достигането на серийния порт от джава приложенията... Но все пак момчетата от www.serialio.com го правят ,
значи може и за мобилни телефони да се направи..
остава някой да го напише ... или вече е написано ? |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 13:07 Заглавие: |
|
|
| vold_j написа: | Изглежда че няма API за серийния порт в J2ME спецификациите,
което прави малко проблемно достигането на серийния порт от джава приложенията... Но все пак момчетата от www.serialio.com го правят ,
значи може и за мобилни телефони да се направи..
остава някой да го напише ... или вече е написано ? |
Програмата се казва SerialPortTester:
Поддържа функции:
send command
set command
port settings
само 4 кб е,тръгва на сониериксон,нещо такова ли търсиш? |
|
|
 |
vold_j Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 16:54 Заглавие: |
|
|
Видях я тази програма , тя само показва че е възможно да се управлява серийния порт от джава приложение.
Обаче един VT100 терминал трябва да прави повече от това.( въвеждане /извеждане на текстова информация - например менюта, команди..)
Изобщо да се грижи за форматирането на текста.
Тук нямам в предвид АТ команди - те се отнасят само до аналоговите модеми. На мен ми трябва за да се връзвам към цифрови устройства - HDSL , VDSL , рутери .., всяко от които си има собствени менюта и команди..
Всички те изискват само един стандартен VT100 терминал и сериен порт за връзка ( RS232 ).
Такива програми има за всички платформи ( WINDOWS, PALM os , EPOC, ...) та логично е да има и за мобилни телефони ( J2ME, MIDlet) |
|
|
 |
vold_j Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 17:07 Заглавие: |
|
|
DTMF в профила ти пише че се занимаш с телекомуникации - значи сме колеги така да се каже , и би трябвало да си наясно какво се прави с хипертерминала ( на WINDOWSA de), който се връзва през com-порта към някакво цифрово устройство ( например малката телефонна централка .. на хотела). Ако можеше да става с GSMa би било много полезно,.. лаптопите започват да тежат като ги мъкнеш цял ден.... |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 19:53 Заглавие: |
|
|
| vold_j написа: | DTMF в профила ти пише че се занимаш с телекомуникации - значи сме колеги така да се каже , и би трябвало да си наясно какво се прави с хипертерминала ( на WINDOWSA de), който се връзва през com-порта към някакво цифрово устройство ( например малката телефонна централка .. на хотела). Ако можеше да става с GSMa би било много полезно,.. лаптопите започват да тежат като ги мъкнеш цял ден.... |
Ами нямам опит точно в тая част,по ме вълнуват приложения за интернет ,например командване на домашния комп през интернет с обикновен моб.телефон,както и браузъри,айсикю,ИРЦ,имейл речници и т.н.. Посъбрал съм почти всичко,обикновенния телефон вече измести и джобния ми компютър,а даже и не е смарт))) |
|
|
 |
vold_j Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2005 19:33 Заглавие: |
|
|
Дааа , явно ще се сменя телефона.!
Срамота , при толкова много безмислени програмки никой не е написал
терминална програма на Java.....