| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 9:46 Заглавие: Проблем с нова комп.конфигурация. |
|
|
| Здравейте!Закупих си нова машина,да обновя стария си компютър.На пръв поглед всичко беше ок,но за моя голяма изненада,като закачих усилвателя си към звуковата карта при всяка промяна на изображението,при скрулиране или при преместване на маркера в колоните се чуват шумове от най различен характер,които съвсем обяснимо ме дразнят.Дори без да правя някакви промени при усилване се чува едно боботене в колоните.В сервиза ми отговориха уклончиво,че били чували за подобен проблем,но не се сещали от къде се премахва.Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо моля да сподели и ме насочи към нещо по конкретно.Това възможно ли е да е от видео картата или е проблем на зв.карта,която е на дъното и опита да сложим нова беше неуспешен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 9:53 Заглавие: |
|
|
| Направо отивай и им връщай компа . Хроблема не можеш да го оправиш сам поради простатат причина че ще нарушиш гаранцията ако са ти дали такава . Звуковата ти карта и дъното не серазбират както трябва а може и да е от драйвери . Каква ти е звуковата картата и дъното ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 9:56 Заглавие: |
|
|
| И аз мисля така ама не зная дали колегите от сервиза ще се съгласят да приемат идеята .Проблема е в това ,че е запечатан и не мога сам да пробвам нищо.Ще ги помоля да опитаме с друго захранване.Като им казах за това те отрекоха да е от него. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 10:04 Заглавие: |
|
|
Проблемът не би трябвало да е неразбирателство между дъното и звуковата карта, поради факта, че тя е вградена в него Аз се консултирах и с други форуми, които ме насочиха към видеокартата и сега като си правя експерименти, започнах да забелязвам подобен ефект. Винаги когато на екрана се изчертава нещо (преместване на курсора на мишката, скролиране, местене на прозорец, анимация някаква), шумът се засилва в тон с рисунката Почти сигурно видеото и звуковата карта си влияят. Остава да пробвам да я сменя. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 15:52 Заглавие: |
|
|
От началото и аз си мислех за захранването, попадал съм на такива случаи. Но след този цитат:
| tvpetrov написа: | ....Аз се консултирах и с други форуми, които ме насочиха към видеокартата и сега като си правя експерименти, започнах да забелязвам подобен ефект. Винаги когато на екрана се изчертава нещо (преместване на курсора на мишката, скролиране, местене на прозорец, анимация някаква), шумът се засилва в тон с рисунката Почти сигурно видеото и звуковата карта си влияят. Остава да пробвам да я сменя. | .
Защо не закачиш директно към саунд картата едни слушалки и да видиш дали ще ги има отново тези смущения.
От това което си писал, се съмнявам във всичко след саунд картата(кабели, усилвател). _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 16:06 Заглавие: |
|
|
Много вероятно проблема да е от драйверите.
Ако не пипаш мишката - има ли ги пак шумовете?
Кажи каква ти е конфигурацията - виж от гаранционната карта ... или пусни един Everest, от там ще видиш какво ти има в компа ...
Everest може да изтеглиш от тук:
http://www.lavalys.com/products/overview.php?pid=1&lang=en
ПП/ Предполагам, че си пробвал, ама все пак - сложи mute на Line In, Mic, Aux и CD Audio ...
Последната промяна е направена от YoggA на Вто Ное 01, 2005 16:34; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 16:12 Заглавие: |
|
|
И аз съм го срещал този проблем с разни вградени карти. Пробвахме доста варианти - никакъв резултат. Накрая сложих за 20лв едно live-че и проблемите изчезнаха. Тогава не можеше да се правят опити с видеокартата защото беше вградена. Тогава проблемите даже бяха по-тежки защото и от хард диска бръмчеше. Цялата работа с тоците нещо не беше както трябва.
Пробваи 10 ома на масата на сигнала ( на самия кабел ).
Пробваи от биоса да промениш прекъсването на което работи звуковата карта / видео картата. Малко ме съмнява да промени нещо но от проба глава не боли. |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 16:19 Заглавие: Re: Проблем с нова комп.конфигурация. |
|
|
| tvpetrov написа: | | Здравейте!Закупих си нова машина,да обновя стария си компютър.На пръв поглед всичко беше ок,но за моя голяма изненада,като закачих усилвателя си към звуковата карта при всяка промяна на изображението,при скрулиране или при преместване на маркера в колоните се чуват шумове от най различен характер,които съвсем обяснимо ме дразнят.Дори без да правя някакви промени при усилване се чува едно боботене в колоните.В сервиза ми отговориха уклончиво,че били чували за подобен проблем,но не се сещали от къде се премахва.Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо моля да сподели и ме насочи към нещо по конкретно.Това възможно ли е да е от видео картата или е проблем на зв.карта,която е на дъното и опита да сложим нова беше неуспешен. |
Колега,повече от 90% съм сигурен че проблема ти е софтуерен или драйври, при мен се получаваше даже на старата ми машина, в момента в който закачих безжична мишка и драйверът и за USB. при местене на КУРСОРЪР СЕ ЧУВАШЕ зъзгане и дращене в колоните!
Ликвидирах драйверът на мишката и сега е по PS2, работи си и вече не зъзга! "плъхът" е от ония ментаци на TCM за по 20 лева...но си работи сносно, само не и със неговият си драйвер!!!  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
|