| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 17:13 Заглавие: Преден ляв канал на саунд карта си медиа не работи |
|
|
Така взех от един приятел една саунд карта си муедиа 6 канална,абсолютно същата като моята.
Обаче незнам какво я е правил,но ми каза че левия преден канал не свири.
Пробвах и наистина не свири,само се чува при усилване малко над средното ниво едно пращене на музиката т. е. самата музика но с пращене,все едно още малко и ще засвири,нещо го спира.
Обадих се на една фирма за ремонт и от там ми обьсниха че може да е прегрял нещо като резистор точно преди изхода на канала.
Поне намене като на резистор ми прилича.
Обясниха ми че тоя резистор бил като защита на чипа от входно напрежение, но не ми е ясно що ония от фабриката не са хакнали един диод вместо резистор.
Както и да е тва е друг въпрос.
Интересува ме да ли наистина ще е от него и ако е каква му е стойноста,защото не виждам никакъв надпис в/ху него.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 0:29 Заглавие: |
|
|
А какво точно значи ''преден ляв канал'' ?????? Звучи като долен ляв ..... !  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 9:02 Заглавие: |
|
|
Премери го бе човек:) Лесно ще го познаеш кое е. Имаш едно за преден лвя и същото някаде около него за преден десен. SMD резисторите повечето пъти имат стойности, ама за кондензаторите се познава по цвят/размер:) Да не се окаже кондензатор - какво пише до него Rxxx или Cxxx?
Обаче на мен ми звучи като изгорял буфер, но при тези карти те май са в процесора...така че няма оправия. Точно на предния канал имат вграден буфер за слушалки. Евентуално ако има изкарани изводите преди буфера от процесора можеш да пробваш да закачиш изхода към тях ( както са останалите канали ). |
|
|
 |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 10:17 Заглавие: |
|
|
Вижте снимката
Картата е абсолютно същата на снимката.
Няма изгърмели кондензатори.
Последната промяна е направена от milev на Сря Ное 02, 2005 10:27; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 10:18 Заглавие: |
|
|
| Да изгорял е изхода на чипа, освен чрез смяна друг начин няма. |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 17:22 Заглавие: |
|
|
| Единственото което може да сработи като вариант е да намериш datasheet на интегралката и ако имаш късмет да има изход преди буфера за слушалките да си направиш 2 мостчета от чипа към изхода и да прекъснеш старите писти. За смяна на чипа смятам че не си заслужава. Все пак тази карта струва 15пв. |
|
|
 |
|