| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 20:44 Заглавие: SONY2185MT |
|
|
| Здравеите,имам за ремонт ТВ SONY2185TM с шаси CMKS 81 X ,захранване с STRS6307.ТВ работи нормално около 15 мин след което сьбира размера по хоризонтала ,прекьсва говора и премигва.След измерване на захранването от 115v пада до 85 и след това до 50В.STRa е много горещ.Като истине всичко се повтаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 21:05 Заглавие: |
|
|
На първо време сменете STRа. _________________ Димитър |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 22:06 Заглавие: |
|
|
| Утре ще го сменя, но интересно че като пуснах само ЗБ с товар лампи около 40 вата захранването работи 2 часа без да мрьдне 115В,но пак STRa егорещ. |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 22:27 Заглавие: Имах подобен проблем. |
|
|
Пробвай да смениш първо електролитните кондензатори около него.
Успех! |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 22:35 Заглавие: |
|
|
| Това го направих ,малко разхлабен беше болта на STRa но да е от това много ме сьмнява. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 0:03 Заглавие: SONY 2185 |
|
|
| Колега,сменяван ли е STR-а или е оригинален,защото в магазините е залято с ментета.Относно загряването,мисля,че знаеш от основите на електрониката 30% от енергията отива като топлина и зависи какво разбираш под греене-всеки силов елемент грее.Ако захранването е нормално,значи имаш товар,който се променя с времето,я диод в тхо,я транзистор или други консуматори около него.Обърни внимание на звука,вертикално отклонение.Случвало ми се е окъсила бобина за линейност,отклонителна система и всичко около тхо.Свиването още с пускането ли е,или в последствие?Симетрично от двете срани ли е ,или само от дясно.Когато свива размера по хоризонтал-променя ли се вертикалния или е стабилен?Поогледай подробностите и пак дай бонус,за да имаш точен и конкретен отговор.Желая ти успех!Много често в Sony дефектират бобините за линейност,защото са компактни и затворени в скоч,няма вентилация и често загреват и окъсяват.Това е мое мнение от практиката.Все пак смени бобината за линейност с някаква и проследи ефекта. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 5:52 Заглавие: |
|
|
| STRa е оригинален ,загряването е повече от нормално.При пускане всичко е OK,клиента казва ,че и времето до пояава на дефекта е различно.Понижава се 115в спирам го от ДУ ,което според мен изключва товарите,но напрежението не се пожишава.Дефектите които се наблюдават са в следствие на пониженото напрежение. |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 5:58 Заглавие: |
|
|
Забравих да се регестрирам рано,рано  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 6:12 Заглавие: |
|
|
| преди седмица ремонтирах същия тв със същия проблем.И аз го чахах със лампата часове но се оправи след смяна на STR а. |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 19:47 Заглавие: |
|
|
Здравеите колеги благодаря на всички,смених STRa и вече 2часа SONYто работи .  |
|
|
 |
|