Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с нова комп.конфигурация.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Вто Ное 01, 2005 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е съвсем очевиден за мен - на повечето (ако не и всички) вградени звукови карти сигналите не са достатъчно отделени, защото най-вероятно е по-трудно от колкото когато са на отделна платка. От там идват и шумовете.

Rockton, много ми е интересен какъв е тоя драйвер дето ще ти шуми звуковата карта от него? Според мен това, че след като си прехвърлил мишката на PS2 шумовете са изчезнали е следствие на гореспоменатата причина. Примерно на USB порта пътечките минават по-близо до аудио контролера.

Отделна карта най-добре както каза brum. Creative! предлагат голям набор от карти както евтини така и скъпи. Поне според мен са горе-долу прилична масова марка. Аз съм хвърлил око на Audigy 2 ZS PCMCIA и мисля в скоро време да се сдобия с това бижу.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Вто Ное 01, 2005 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

YoggA написа:
ПП/ Предполагам, че си пробвал, ама все пак - сложи mute на Line In, Mic, Aux и CD Audio ...

В добавка сложи MUTE и на PC Speaker ако не е появено го появи от опциите за задаване на елементите. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2005 9:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвал съм ги всички врътки с mute - не става. Принципно като не местя мишката е по-добре, но винаги има някакъв фонов шум, който се засилва при прерисуване на части от екрана. Имам чувството, че и от хард-диска се получава някакъв шум в колоните. Старият ми компютър пак е с вградена звукова карта и няма такъв проблем - това също го пробвах. Включвах и слушалки - има си го шума, просто е по-незабележим, но на усилвателя е много дразнещо. Не мисля, че проблемът е софтуерен - имам инсталиран и Linux, който не използва същите драйвери, но шумът пак си го има.
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2005 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

tvpetrov написа:
Пробвал съм ги всички врътки с mute - не става. Принципно като не местя мишката е по-добре, но винаги има някакъв фонов шум, който се засилва при прерисуване на части от екрана. Имам чувството, че и от хард-диска се получава някакъв шум в колоните. Старият ми компютър пак е с вградена звукова карта и няма такъв проблем - това също го пробвах. Включвах и слушалки - има си го шума, просто е по-незабележим, но на усилвателя е много дразнещо. Не мисля, че проблемът е софтуерен - имам инсталиран и Linux, който не използва същите драйвери, но шумът пак си го има.

Напълно подкрепям мнението на Филипов, в подобни случаи първо се проверява захранването.
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2005 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

А ако сложиш слушалки директно от саундкартата има ли го пак шума ???
Върнете се в началото
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2005 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
Проблема е съвсем очевиден за мен - на повечето (ако не и всички) вградени звукови карти сигналите не са достатъчно отделени, защото най-вероятно е по-трудно от колкото когато са на отделна платка. От там идват и шумовете.

Rockton, много ми е интересен какъв е тоя драйвер дето ще ти шуми звуковата карта от него? Според мен това, че след като си прехвърлил мишката на PS2 шумовете са изчезнали е следствие на гореспоменатата причина. Примерно на USB порта пътечките минават по-близо до аудио контролера.

Отделна карта най-добре както каза brum. Creative! предлагат голям набор от карти както евтини така и скъпи. Поне според мен са горе-долу прилична масова марка. Аз съм хвърлил око на Audigy 2 ZS PCMCIA и мисля в скоро време да се сдобия с това бижу.

Цветомире,може и да си прав??Не съм се замислял насериозно за произходът на проблема ,но фактът е този -след местене на 'плъхокът" на РС2 и премахване на драйвера за USB нещата се оправиха (дращенето изчезна),а драйверът е от дискът който върви комплект с мишката! Звуковата карта е на дъното,и съм нямалникакви проблеми преди,като карах със жична мишка! Laughing
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Ное 03, 2005 10:16    Заглавие: Отговорете с цитат

cdi написа:
А ако сложиш слушалки директно от саундкартата има ли го пак шума ???

О, да. Шум пак има. Sad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети