| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 14:36 Заглавие: Прекъсвач към биполярно захранване - как...... |
|
|
Подкарах си усилвателя на хоби кит 100W,сега искам да сложа прекъсвач преди платката,но да си признае честно незнам дали да е на + или на - или на средната точка
А да попитам също така няма да е по-хубаво тоя ключ да е след кондензаторите
Питам за кондензаторите,защото първоначално като пуснеш усилвателя нали има пиково напрежение,а аз смятам да закача към кондензаторите волтмер и диод за датчик че подава напрежение.
Писна ми да ми гърмят транзистор и за тва питам.
Надям се че няма да има сърдите за тъпия въпрос. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 15:43 Заглавие: |
|
|
| На първичната намотка на трансформатора сложи! Не ми е ясно за чий ще ти е прекъсвач след изправителя ,но където и на местата които си описал да го туриш -пак ще гориш транзистори или по лошо -колони! Пиково напрежение няма -има преходни процеси в самото стъпало ,направи си схемичка за защита на колоните и закъснително включване -има готов кит на Неомонтана и не е лош. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 15:52 Заглавие: |
|
|
На първичната намотка съм предвидил.
И щом кажваш че пикове няма ОКИ.
А за китовете на неомонтана по-добре да си я направя сам,че те квит пътеки и спойки правят направо ужас.
Мерси много. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 17:56 Заглавие: |
|
|
Ето нещо, което мисля че ще ти свърши работа. Сайта от който съм го изтеглил вече не съществува. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 18:46 Заглавие: |
|
|
charli ти хубаво си сложил това нещо обаче ако кажеш и скаква програма си го отворил ще бъде хубаво.
Питам,защото при мене не го разпознава,а когато го отворя принудително с уорда,акробата или като снимка ми излизат китайски йероглифи. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 18:59 Заглавие: |
|
|
По начало файла е rar. Признавам си, че компа ми се е бъгнал от край време и прави наистина странни неща. При първа възмножност ще реинсталл прозорците. Качам отнново файла, който е саморазархивиращ се. Ебаси простотията - сега пък файла се получава по-голям от 50к. Пращам отново rar архив. Дано сега всичко е ок, ако ли не дай меил да ти пратя htm-a. _________________
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 19:19 Заглавие: |
|
|
Предполагам това е цялата схема,защото при разархивирането ми дава някаква грешка.
И да те попитам няколко въпроса P1 и P2 някакви превключватели ли са или.....
И схемата на която е свързана към греца на колко волта работи,защото при мене е ~29V и +-39V
Мерси за схемата  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 19:39 Заглавие: |
|
|
| milev написа: | И да те попитам няколко въпроса P1 и P2 някакви превключватели ли са или.....
|
P1 и P2 са двата превключващи контакта на релето обозначено като P.
Схемата ще работи на толкова волта на колкото я направиш, "важния елемент" там е кондезатора С от чийто капацитет зависи закъснението на включването (превключването) на релето. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 20:15 Заглавие: |
|
|
Да, това е схемата. Пращам описанието на същата, файлът е doc. _________________
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 20:44 Заглавие: |
|
|
| charli написа: | | По начало файла е rar. Признавам си, че компа ми се е бъгнал от край време и прави наистина странни неща. При първа възмножност ще реинсталл прозорците. Качам отнново файла, който е саморазархивиращ се. Ебаси простотията - сега пък файла се получава по-голям от 50к. Пращам отново rar архив. Дано сега всичко е ок, ако ли не дай меил да ти пратя htm-a. |
Вместо R1 и R2 сложи ако имаш потанциометар 470К,6те имаш вазоможност да регулираш жремето на задеистване на релето,ОК  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
|