| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peterhr Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 13:23 Заглавие: Комуникация Grundig SC303 -> дисплей |
|
|
Искам да свържа касетофона ми (Grundig SC303) с някакъв дисплей. Но не искам да купувам оригинален Опелски а да си направя мой за да показвам и други неща на него.
Интересува ме как се предава информацията от радиото? Какъв протокол се използва?
Явно се предава RDS-текста, честота и още нещо но без да знам протокола няма да го нацеля лесно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 17:54 Заглавие: Re: Комуникация Grundig SC303 -> дисплей |
|
|
| peterhr написа: | Искам да свържа касетофона ми (Grundig SC303) с някакъв дисплей. Но не искам да купувам оригинален Опелски а да си направя мой за да показвам и други неща на него.
Интересува ме как се предава информацията от радиото? Какъв протокол се използва?
Явно се предава RDS-текста, честота и още нещо но без да знам протокола няма да го нацеля лесно. |
Opel имат няколко модела дисплеи, които използват различен протокол. Това ме кара да си мисля, че ще бъде много трудно (да не казвам невъзможно) да се направи универсален дисплей.
Така мисля аз, но може и да греша. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 20:43 Заглавие: |
|
|
Tokio напълно си прав  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
peterhr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 8:12 Заглавие: Аз не искам ... |
|
|
Аз не искам да си правя универсален дисплей. Искам да си направя мой дисплей да работи само на моята кола и само с моето радио.
Но незнам какво предава радиото и ще трябва да се мъча да разгадая протокола.
Навсякъде в мрежата намирам какво приемат дипслейте на опел (те наистина са няколко модела и протоколите са различни), но никъде не пише нищо конкретно какво предава като данни самото радио.
Предполагам че е същото както описанието на входа на дисплея, ама ...
Ще трябва да проверявам. |
|
|
 |
Lisi4oka Нов потребител

Регистриран на: 31 Окт 2005 Мнения: 21 Местожителство: София-Овча Купел
|
|
|
 |
peterhr Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 22:47 Заглавие: mersi |
|
|
мерси, трябва да свърши работа.
10х |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 22:53 Заглавие: |
|
|
Едва ли.Според мен това е оборотомер  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
peterhr Нов потребител

|
|
|
 |
|