| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2005 9:54 Заглавие: Funai TV-2000A MK8 дъмп |
|
|
Здавейте колеги, въпросният ТВ. беше гръмотевичен, някой "домшен майстор" се беше опитвал да го прави и в захранващият блок липсваха доста елементи, възстанових всичко! Оказа се че има ддефектирало видео ТА8759 което съответно замених със ТА8659(Мисля че бяха аналогични)! В момента всичко си дойде на мястото и работи, но със един остатъчен дефект!
При местене на каналите + - от лицевия панел се самоизключва- все едно е натиснат битона POWER, и след повторно натискане на + или - се стартира и сменя канала! всички други функции изпълнява вярно(усилване автоматично търсене и запаметяване и т. н.) без проблеми!
Имам съмнения че е повреден дъмпът в памета която е 24С01А, но не разполагам със такъв , читав за проба..моля ако някой има нека ми прати!
Имам за модел 2000 МК7, не знам дали са едни и същи??
В крайна сметка може да се окаже и частичен дефект в центр. контрлер ТМР47С634АN?? Моля помагайте със съвети и дъмп!
Благодаря предварително.  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2005 9:56 Заглавие: |
|
|
Телевизора тръгва с празна памет,сложете една нова и ако не се оправи сменяйте процесора. _________________ Димитър |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2005 9:59 Заглавие: |
|
|
| Дима е прав но все пак |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2005 10:51 Заглавие: |
|
|
Благодаря колеги, започвам "опитите", ще пиша за резултата!  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2005 11:38 Заглавие: |
|
|
Оказа се Частично дефектен процесор!
Благодарности На ELP , който ми писа на личната със съвет да "изпека" процесора! "подгрях" го със станцията за горещ въздух, както си беше на мястото в продължение на около 30 секунди с температура 320 градуса, След като го изчаках да изтине, Процесорът тръгна без забележки!
Благодарности също на ДИМА и Бамзе.
Успехи на всички.. закривам темата... поздрави!!!  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
|