| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
genhack Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:10 Заглавие: Проблем с мастилено-струен Canon |
|
|
Имам canon BJC-2100. Изпринтирал съм 4-5 оригинални патрона по 140стр, и един неоригинален. Принтираше си идеално,но спря изведнъж! Пускам му вчера една тест страница(да се раздвижва от време на време) и всичко си беше ОК. Днес почвам да принтирам - взема листа,уж принтира, а не пуска мастило! 100% не е свършило, патрона е на 15стр, пък и като докосна главата леко върху салфетка и остава почти петно от мастило. Няма черни линии, петна и т.н. като при запушена глава. БЕЛИ СТРАНИЦИ. Не е от windows-a, защото при откачен кабел, като пусна тест страница пак не пуска мастилце. Казвайте как да го оправя това животно.
П.С. Един познат има същия принтер и ползва САМО ориг. патрони и го има същия проблем в момента! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:16 Заглавие: |
|
|
| genhack написа: | | Имам canon BJC-2100. Изпринтирал съм 4-5 оригинални патрона по 140стр, и един неоригинален... |
Принтера си е твой от нов (купен от магазина) или не? |
|
|
 |
genhack Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:20 Заглавие: |
|
|
| Oт магазина съм си го купил, на 3,5 годинки е. Вярно че го ползвах много рядко до преди половин година, когато бях неук и не знаех за риска от запушване. От няколко месеца принтирам по мин 5-6 страници на седмица, че даже и повече профилактично |
|
|
 |
JoDo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 10:26 Заглавие: |
|
|
Имаш л.с.
п.с. Аз имам два такива принтера и вече непомня колко съм принтирал на тях. Много съм доволен от този Canon, а за консумативите не е от това според мен, аз ползвам само рефил /спринцофки с мастило/ и си ги зареждам и до сега никакъв проблем а съм ги презареждал много пъти.
От къде си? |
|
|
 |
genhack Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 10:46 Заглавие: |
|
|
Запушване на главата ми беше първата мисъл, която ми дойде. НО защо прави петно върху носна кърпичка(ако докосна ГЛАВАТА до нея). Благодаря много за информацията за отпушването. Само не ми стана ясно колко да се потопи главата, защото ако повече от сантиметър, ще се намокрят и конекторите.
От Варна съм, казвай ако си измислил нещо, брат ми е в София и мога да го пратя там  |
|
|
 |
JoDo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 11:11 Заглавие: |
|
|
Ако почистиш главата както ти казах няма каво да и стане бъди спокоен. махаш патрончетата и потапяш цялата глава. Ако те е страх тогава занеси принтера на някой които се е занимавал с това. Това е което мога да те посъветвам.
п.с.Ако главата е изгоряла няма да помогне нищо, но ако е запушена ще се отпуши. |
|
|
 |
genhack Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 11:30 Заглавие: |
|
|
Въобще не ме е страх . Бях чул че се слага подобен разтвор 3-4милиметра в чинийка и се потавя главата отгоре - т.е. не се мокрят пиновете. По твоите думи разбирам, че дори и да ги намокря няма да е проблем, така ли? |
|
|
 |
JoDo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 19:06 Заглавие: |
|
|
| Моята съм я киснал цялата и след това я изплаквам на мивката подсушавам я и я слагам в принтера и всичко е ок, казвам защото съм го правил много пъти. |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
genhack Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 7:21 Заглавие: |
|
|
| ЛОШО, много лошо. Направих процедурата по отпушването, въпреки че не ми се вярвше да е запушена. Резултатът беше че пусна малко от цветните мастила в разтвора и при докосване върху салфетка пуска освен черно и по малко циан,магента и жълто. НО пак прави същия номер - не пуска мастило - вече си мисля че проблемът ми е като на Ilian359. На изгоряла глава ми прилича, колкото и да не ми се иска. Пък нова е хохоохо не благодаря. Има вариант със само черна глава(без патрони, като на хп) за 900стр, струваща 58лв. Не съм сигурен дали е добра инвестиция само, после дали ще може да се пълни никой не ти казва. |
|
|
 |
|