Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за Озонатора на Млад Конструктор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Озонатор
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:04    Заглавие: Въпрос за Озонатора на Млад Конструктор Отговорете с цитат

На схемата http://www.mladkonstruktor.bg/Ozon.htm R2 към кой от изводите на транзистора трябва да го свръжа (C, B, E)?
Kak да разбера кое е вход (*) на звънчевия трансформатор?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е транзистор, а тиристор и неговите изводи не са
Цитат:
транзистора трябва да го свръжа (C, B, E)
и при положение, че тези понятия не са ясни по добре не се захващай.
Съвет.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Озонатор
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 0:06    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Не е транзистор, а тиристор и неговите изводи не са
Цитат:
транзистора трябва да го свръжа (C, B, E)
и при положение, че тези понятия не са ясни по добре не се захващай.
Съвет.

E, малко недочитане. Но след дълго ровене в справочниците видях, че е тиристор, а не транзистор.
А на първият върос може ли да получа отговор? Rolling Eyes
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 6:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Към УЕ или управляващ електрод, ама интересно другит два как ще гу намериш ако не ти е ясно че това е УЕ. ... какъв ти е тиристора, му тия двата отдолу на схемата /като казано от селския майстор/, трябва да имаш преход, а кой от тях е УЕ .. кажи какъв е тиристора и ще ти кажа, дано си си взел тиристор де а не триак .... ако искаш да установиш оитно взема една крушка 12 В връзваш я на един от тия двата м-у които има преход на другия подаваш +12 а другия край на крушката на маса. Кат подадеш на третия крак напрежение, положително крушката трябва да светне и да не спира да свети след като прекратиш подаването + към третия крак, та е тоя трети крак се казва УЕ.
Върнете се в началото
Озонатор
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 11:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз тиристора го разгадах, отворих справочник и му намерих гейта, А и К, върах го, но не мога да определя "звездите" (входовете) на бобините на звънчевия траф. ЗА пръв път връзвам схема и не съм наясно. Замерих бобините и по-високо омната е тази, на която трябва да пусна 220 V. Е добре, на кой от изводите на пусна фазата и на кой нулата, ей това не знам как да разбера. Изводите са 4, по 2 за намотка, е на кои от 2-та да пусна фазата, акк да разбера. Крачетата на трафа са номерирани (1-10). На 1, 5, 6 и 10 са изводите.
Върнете се в началото
koko___
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерил си ГЕЙТА на тиристора?
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 17:27    Заглавие: Отговорете с цитат

koko___ написа:
Намерил си ГЕЙТА на тиристора?

A какво трябва да значат тогава обозначенията на изводите G A K? До колкото си спомням в учебниците под Гейт се разбира управляващ електрод. Rolling Eyes
Ако греша ме поправете!
Върнете се в началото
Озонатор
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 22:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде, озонатора тръгна. Wink
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 2:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Озонатор написа:
Айде, озонатора тръгна. Wink

нали Smile аз отдосто време го имам само дето малко пове4е шум вдига Smile бая плющи Smile пък и да ти кажа наскоро смених крушката .. предната беше нова .. ама не знам как и е влезнал въздух Smile да не би да е пробило стъклото някаде Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети