Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с компа на инжекцион...
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами какво да ти кажа, без да искам да подлгама на съмение нечия компетентност или да давам общовалидни класификации, но са доста малко сервизните техници които познавам и които разбират нещо по вече от ТВ и Видео ремонти, на тях това им е работата, може и аз такива да съм срещал. Схемата ще ти я извадят, в това съм 100% убеден, но от там нататък ....
Върнете се в началото
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Не каза само колко ти се е вдигнал разхода на ГАЗ-щото доколкото разбрах не ползваш Реното на бензин
компютъра ти си е съвсем изправен,просто мотора ти се е издухал или зареждаш калпава газ...2,5в там си е съвсем нормално,само,че за да не си смениш свещите,кабелите и др. и въздушния филтър търсиш под вола теле
все пак ако си решил да си скапеш компютъра никой не може да те спре.Телевизионния техник само може да ти помогне в начинанието..но поне ще имаш някой виновен...
Ако имаш възможност смени компютъра и ще се убедиш,че 2-3 години за РЕНО са много време/и километри/
Успехи@
JKWest
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря,Тони!
Геле,Гелеее....Аиде не с лошото.

Само един човечец се опита по-сериозно да помогне. Пък уж българите сме били умна нация!
Ще си карам тъй,ама по-добра кола от Рено е само новото Рено.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Кучи
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 14:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да дам пример с комп-а на скоростната кутия на рено (Ах4) - там датчиците за температура, налягане са на едно захранване. Като се окъси единия и двата загубват работоспособност. А тоя за налягането е ужасен вътре - смд-та, кристал...
Провери ли какво пише в диалогис-а за датчиците?
Върнете се в началото
JKWest
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 19:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ммда! Проверено е всичко,но там е работата,че двата датчика реално ползват едно и също напрежение от 5 волта,но на различни пинове на компа,тоест уеднаквяването( еднаквият пад на напрежение) за двата датчика си е от самия комп. Принципно видях къде отиват сигналните вериги,но интегралите са маркирани нарочно с нестандартни кодове.Това още повече бърка нещата.
Всъщност на мене не ми пречи да обедня сместта изкуствено-става много лесно.Чрез регулатора на налягане в бензиновия инжектор се понижава системното налягане и се следи за поведението на колата.Напълно съм сигурен,че така ще се появи стабилна стехиометрична смес при обичайните режими,но при по-специални случаи(палене,рязко ускорение...) ще възникнат други проблеми.Трябва после да компенсирам и тези проблеми.Не е невъзможно,ама що? Като все пак компа не е съставен от извънземни елементи,а има хора,които спокойно си бъзикат каквото трябва из тях.
Къде са тия хора е питанката???
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам да има много такива, лично аз не познавам, има такива коит правят чип тнунг, но това няма нищообщо, несъм чувал някъде в БГ да ремонтират ЕКУ-та, в сервизите ги смянат.
Иначе по въпроса, да се човърка спокойно проблем няма, не е извънземна технология стига тоя който човърка да зане какво прави. Ако намериш около теб някой койтто с езаниамва с разработка на промишлена автоматиа можеш да му го дадеш без грижи, това което той прави не е много по просто от ЕКУ-то, даже понкога и е дост по сложно.
Върнете се в началото
Kучи
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 23:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами и при тези датчици е същото - вътре са на един стабилизатор, и излизат по 5В от различните куплунзи. Та единия товари, а другия се сдухва. Ако прекараш машината през XR25 ще ти изкочи проблем в единия от двата датчика.
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 3:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то е хубаво да се измери самиа датчик дали си мени съпотивлението както трябва и дали не е с много малко, но трябва да се види как са вързани, но няма причина ако единия е на късо другия също да е с по ниско, тъй катонат този който е на кс има резистор, т.е. захрнващият източник не трябва да е натоварен много, но . кой знае какво а измислили, трябва да се извади схемат. Това черото което виждаш най-вероятно е хибрида интегрална схема, усилвател може би.
Върнете се в началото
JKWest
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Датчиците са ОК-мерил съм ги при 3 различни температури,измерени с цифров термометър на мултиметър.Всичко е в рамки. Мерил съм ги и преди няколко пъти,за обща култура,дето се вика и пак са били същите стойности.Не виждам смисъл да ги цитирам.
Ако мога ще снимам компа и ще питам за неизвестните ми елементи.Ще говоря и с познат електронен специалист,ако успея да го сваря без работа.
Благодаря отново!
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 12:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Много често проблема е в масите към двигателя развий ги, почисти клемите и леглата им добре с шкурка напрускай ги с WD40 и ги стегни добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети