|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pexli Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 11:43 Заглавие: |
|
|
| Кофти тръпка е да незнаеш колко си израсходвал и колко трябва да платиш.Дано измислят начин скоро иначе много хора ще се откажат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
None Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 21:24 Заглавие: Techem - Ima mnogo lesen nachin!!! |
|
|
Taka specialno za techem se zainteresuvah i...bqh dosta iznenadan kato razbrah che s germancite sme bratski narodi vse cigaski dushici.Prochetoh vsichko v google i golqma chast ot p2p network-ite pretarsih.I namerih slednoto : techem spirat da se izpolzvat v germaniq zaradi lesniq nachin na "zloupotrebi" statiqta beshe neshto ot sorta 12 godishno dete ( Majki pol ) : ),
KAPUT ( Shchupi,razbi - ot nemski ) "zashtitata" na TECHEM.Malkoto izrodche opravilo "golqmata" zashtita na TECHEM 24 chasa sled parviq montaj izvarshen v sasedniq blok kadeto jiveela maika mu s dovedeniq mu bashta.
Abe ne me se prevejda poveche obshto vzeto:
Slagash radiator ot procesor Pentium 1 ili kakavto i da e samo da vleze plankata mu zad toplorazpredelitelq.Radiatorcheto e razdeleno na dve chasti.
Namazvash stabilno sas toplo provodima pasta.Chupish polovinata shipcheta( planki rebra nz kak tochno da go obqsnq) pahash go zad TECHEM-a slagash mu edno 12V naprimer ventilatovche kolkoto se moje poveche oboroti i po-malko kato razmer nai-dobre da e golqmo kolkoto poluvinata na radiatorcheto.Obache ne e obqsnteno che trqbva i da se poizreje malko pone ot nego ili prosto az ne mojah da namerq tochno takovo radiatorche.Pahash go mejdu radiatora i TECHEM-a.Drugiq variant e ako nqma mqsto da pahnesh tolkova debela planka e da mu napravish kutiq ot magniti ( ot teq deto gi prodavat za igli za shiene) sas silikon gi hvashtash i gi pravish kato kutiika okolo toplorazpredelitelq.
Nz koi e po obachen i za tova napravih i dvata.Obache razlikata imashe sled tretiq den mi otchete 1-a edinica.Reshih che nqma da stane taka.Namazah cqlata kutiika ot magnitite sas silikon i zalepih otgore 4 sm debela morska pqna ot vsqka strana.Emi smetkata mi za parnoto za sega e 1 edinica i ne e mradnala 2-3 sedmici mai stana.
Тук се пише ма кирилица  |
|
|
 |
Ник Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2005 10:08 Заглавие: |
|
|
Хванал си му цаката, но знаеш ли, при това положение, каква информация се записва в паметта на топломера.
Примерно цялата зима ще отчетеш почти нулева консумация. Ако се осъмнят и прегледат данните в топломера и там ясно се види, че има намеса (или както му казват), да не си платиш за няколко зими с включени на макс радиатори. Крачиш доста смело в тъмното без да знаеш какво има пред теб.
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ С ДОСТОЙНСТВО!
Нищо не решаваме, като се самоизяждаме. Аз съм с четири радиатора и си плащам. Много лесно е човек да прави евтини трикчета на гърба на хора, които не разбират, че ги лъжат.
Като сте толкова умни и хитри дайте да преборим и надхитрим ТОПЛОФИКАЦИЯ и дружествата за това да има ясни тарифи и прозрачно отчитане на сметките.
Големия ни проблем не са големите сметки, а първобитния ни манталитет. За всяка услуга трябва да се плаща.
Но и трябва да е ясно за какво плащаме.
ГЛЕДАЙТЕ РЕАЛНО НА ПРОБЛЕМА. А той е в топлофикация, в дружествата и в многото малки човечета, които се имат за мъже.
НА КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ ДЕЦАТА СИ БРЕ ХОРА ????????????? |
|
|
 |
Потребител Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2005 2:06 Заглавие: И аз да попитам |
|
|
Прочетох темата до тук, значи имам въпрос - В момента съм в един нов блок, на който отоплителната система е изградена за всеки потребител индивидуално - демек в апартамента влиза една входя и една изходяща тръба като влизат в нещо като разпределител - който разпределя на отделните радиатори и после има колектор който събира пак тръбите от обратния поток! на изходящата тръба има топломер, който представлява нещо като водомер (електронен е разбира се) и има 2 каблела които отиват във входящия разпределител и изходящия колектор (предполагам са температурни датчици!) И тук изглежда има измерване на дебит и на входяща и изходяща температура! Та въпроса е дали този уред мери релани единици! - Пише че мери kWh!
//А за прецакването - еветулано няма ли вариант целия вход да си сложи по една джаджа за заблуждаване на измерителите (каквото и да мерят) - и като дойдат да отчитат в края на сезона и отчетат от всеки по 2-3 единици - тогава може да се даде тоя и оня на съд - щото едно е всеки да има по 300 единици и да ти кажат - ти имаш еди колко си пари щото единицата излиза по лев и 50 - а друго е на всеки от входа да кажат - ами ти имаш 500лв щото една единица е 250лв!!!
Ква ще е тая единициа по 250 лв, съд, жалби - да върнат парите пък после да си гледат отчетите в машинките! |
|
|
 |
noviqt Гост
|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 18:58 Заглавие: |
|
|
Потребител ти поне си както трябва да бъде. Плащаш си каквото потребяваш, може да си го контролираш реално и знаеш цената. Също както водомер и електромер.
Проблема е в идиотските фирми за топлинно счетоводство, мафиотски обвързани с ТЕЦ, най често ръководени от шефове на ТЕЦ и/или техни близки. Тези фирми ти начисляват нещо, като крият измислената си методика, коефициенти и ценообразуване зад фирмена тайна, без възможност за контрол на каквото и да е от който и да е. За съмнителната услуга и хаоса който създават те прибират съвсем не малко пари. Примерно колкото е отоплението на една стая. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Chuka Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 19:48 Заглавие: Ehh |
|
|
| pexli написа: | Хех отне ми доста време до като прочета цялата тема и в крайна сметка не прочетох никакво по-добро предложение за прецакване на съседите ви.Да ама вие не прецаквате съседите си а се прецаквате сами май.Така или иначе важно това което пише на главният ви топломер в станцията долу.Така че мислете как да прецакате него а не този по апартаментите ви.Накрая на месеца е важно какво пише на главният а не това какво пише в апартаментите ви.Незная тази година колко ви се увеличиха сметките?И аз съм като гостенина на локално парно(собственно)хамалогия но не много голяма и зимата ми излиза 500 лева.Така че ако искате да ви е топло и да не ви прецакват си слагате един котел на дърва и въглища или една каминка с водна риза и жив е живота.Ако ви се занимва де,но не на вас не ви се занимава с хамалогия еми тогава си плащайте по 200 кинта на апартамент.Кеф ти топло топло,кеф ти топла вода ей ти топла вода.Не се оплаквайте.ПЛАЩАЙТЕ.  |
Толкова ли не мое се сетите как стаа работата, взимаш един вентилатор от захранване на комп струва към 2 лв и един адаптор за 12В , включваш вентилатора да обдухва задната част на топломера и готово , така е прецакан здраво ако знаеш датата на отчитане , маха се това нещо и всичко си ОК . |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 20:07 Заглавие: |
|
|
Извинявам се предварително за езика: ШЕБАНА ДЪРЖАВА!!! Повечето топлоцентрали в София са тип ТЕЦ т.е. парата която ни пуска топлофикация на практика е отпаден продукт от производството на ток... и какво излиза веднай си пла6таме за ток и втори път за парно като голяма част от цената на парното вече сме си я платили.За това се присъединявам към призива - трябва да се направи нещо с тая ШИБАНА топлофикация... а до тогава всичко ще си е по старуму... Какво да правиш сиромах човек - жив дявол  _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 12:15 Заглавие: |
|
|
| Имам един такъв въпрос. Искам да си сваля топломера, т.е да махна лепенката и да счупя пломбата и след това да махна самия топломер от радиатора обаче после ме е страх, да не би нещо да има е самите данни да се нулират, или по някакъв да се отчете като сваляне. Може ли някой да метне едно рамо |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 14:09 Заглавие: |
|
|
Ти кажи от къде да намеря да си купя пломбите ( лепенки не ми трябват ) а пък за данните - не вярвам да има проблем  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|