Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

200 вата усилвател
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 22:24    Заглавие: 200 вата усилвател Отговорете с цитат

Уаау какво ще кажете за това; http://www.electronics-lab.com/projects/audio/013/index.html
Дали ще искара 200вт. Изглежда елементарно.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бих казал, че нищо не е така както изглежда Smile
И поради тази причина (и не само) ще попреместя темата в раздел, където ще има свобода на мненията - "ще може, няма да може и защо".
Особенно когато нещата изглеждат елементарни (надявам се, че няма да имаш нищо против).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 22:38    Заглавие: Re: 200 вата усилвател Отговорете с цитат

getzata написа:
Уаау какво ще кажете за това; http://www.electronics-lab.com/projects/audio/013/index.html
Дали ще искара 200вт. Изглежда елементарно.

малко зор, и то на 4 ома макс. Евентуално, ако се дигне захранващото напрежение. Не очаквай добро звучене от тоя хибрид.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 1:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами пробвай и кажи дали може.Достатъчно елементарно е отвсякъде-и откъм схема,и откъм чаркове.Аз мисля,че може и да ги изкара,ама да светнеш някоя ламба с него,не да слушаш музика.Ако ти трябва тази мощност,купи си STK 4241 и ще ги извадиш тези 2Х120 W без проблеми,отгоре на всичко с много добро качество/да ме простят аудиолудите/,и то на 8 Ома.Лепиш схемата,захранваш я и тръгва-толкова.Ако искаш,мога да ти пратя и чертеж на платката.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 15:56    Заглавие: Отговорете с цитат

А тази STK 4241 къде може да се намери и каква е приблизителната и цена.
Ditronix , ако можеш ми прати чертежа на плтката. [email protected]
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 19:20    Заглавие: STK 4241 Отговорете с цитат

Здрасти,Геца.В Пловдив трябва да имате КВАЗЕР,или греша Question Laughing Не може да я нямат тази схема,струва не повече от 25 лева според мен.Изпрати ми адрес,за да ти пратя схемата на платката.Драго

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Внимавайте със STK -тата на последък са само ментета...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 19:30    Заглавие: Re: STK 4241 Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Здрасти,Геца.В Пловдив трябва да имате КВАЗЕР,или греша Question Laughing Не може да я нямат тази схема,струва не повече от 25 лева според мен.Изпрати ми адрес,за да ти пратя схемата на платката.Драго

Да , може да е има в Квазер. Утре ще проверя. Прати ми платката на [email protected]
charge
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 06, 2006 17:14    Заглавие: stk4241 Отговорете с цитат

Ако си правиш такова , определено не го захранвай на повече от 2х40 волта , че има големи бум-бум. Изгорил съм два чипа до сега , втория път изгоря на 8 ома , само единия канал натоварен - имай в предвид че се е възбудил другия (ненатоварения канал) и затова думна. Сега имам два чипа , с по един работещ канал , като не мисля да си купувам скоро друг заради цената - 27 лева ги намирах в София. Друго за ментетата STK - вътре двата чипа са различни по конфигурация , въпреки че се водят и двата : STK 4241 II - което ме навежда на лошата мисъл за хубави ментета. Едно време имаше такива STK-та , само че с керамична замаска около изхода на пинчетата от чипът (който е хибриден - има SMD елементи и 4 мощни биполярни комплементарни транзистора в себе си) . Фалшивите STK не представляват нищо друго от един температурно стабилизиран усилвател - което не е лошо , никак даже. По мой съвет - захранване не повече от 40 волта и товар не по-малко от 8 ома => си имате едно 2х100W @ 8 oms и пей сърце. Иначе звукът е много хубав. Забележка - хубав голям радиатор , че си спича чипът - все пак има все едно 4xKD503 или нещо подобно в себе си (мисля че са някакви супер бета , че ги драйв-ват с SMD - което сигурно дава 1А , ама ... си е SMD). Успех !!!
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Юли 06, 2006 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

За първото ти мнение толкова стара тема трябваше да избереш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети