| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Рачев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 08, 2005 22:16 Заглавие: Video SONY XR5ME не записва звук |
|
|
При възпроизвеждане всичко е окей но при запис, записаният звук е много слаб. подава се сигнал на 12 pin на LA 7295 но на 4pin го няма След смяна с LA7297 положението е същото. На 2pin излизат 5в при запис.Колко ома е намотката на аудио главата? Може ли да е окъсила? _________________ doctora |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 12:37 Заглавие: |
|
|
Изчисти добре главата. _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
Рачев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 14:30 Заглавие: |
|
|
та нали първо това направих. Може ли главата да е 1.6ом??? _________________ doctora |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 15:09 Заглавие: |
|
|
Това 1.6ом е пного малко,не съм мерил колко е ,но предполагам да е като при главите на касетофоните.Имал съм същия проблем(възпроизвежда нормално,а записва тихо)и беше зацапана.Звуковата е отгоре-почисти я с по силен разтворител(тулуол).Между другото как е при възпроизвеждане  _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
Охо-Бохо Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 15:52 Заглавие: |
|
|
| Главата е нискоомна за да се получи мощен магнитен поток, по скоро виж си генератора за подмагнитване дали въобще генерира. |
|
|
 |
Рачев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 17:21 Заглавие: |
|
|
При въспроизвеждане няма проблем, а колкото до подмагнитващия генератор, той в LA7295 ли е??? _________________ doctora |
|
|
 |
Охо-Бохо Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 13:50 Заглавие: |
|
|
| Възпроизвеждането и записа са две превключващи се независими вериги, при възпроизвеждане този генератор не работи, а къде се намира може да се види само от схема или при запис да се провери с осцилоскоп наличие на генериран сигнал от него. Може би има кварцов резонатор около схемата на генератора на него пише честотата, ако не е реализиран по друг начин - варианти много. Така както описваш проблема ме навежда на мисълта че причината е там. Съветът ми е да го дадеш в сервиз едва ли ще се оправиш сам без наличие на измервателна апаратура само с мултицет не става. |
|
|
 |
|