Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV дистанционно, проводящо покритие за бутоните ??
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Тонич
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 10:49    Заглавие: TV дистанционно, проводящо покритие за бутоните ?? Отговорете с цитат

Износени са няколко бутона и трудно включва, има ли възможност да се нанесе ново проводящо покритие на бутоните и ако да какво и откъде да се купи. Някой ще каже купи си ново, но то е уникално и такова няма, търсил съм. Благодаря.
Върнете се в началото
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би с електропрожодящо лепило? Чувал съм вариант за правене на такова. Графит на прах и канконолит. Ако пробваш кажи резултата:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

с графит и канакулит не става
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 11:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновеннов този случай изрязвам пъпките на гумичките и ги замествам с други/от друго ДУ/,които залепям с канаконлит.
franko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 11:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Купувал съм "проводящи гумички",които се лепят с лепило преди околу година и вършат работа.Имам няколко,ако не намериш нещо подходящо(алум.фолио-става,но временно)и си наблизо ела да ти дам.Защо не напишеш за какво тв. е това уникално дистанционно,мисля че има колеги които ще ти помогнат да откриеш подобно.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Спестете си труда и си купете заместител на CONEL или PILOT .Цените са добри и не си струва усилието освен ако пулта е дефицитен Very Happy
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 12:42    Заглавие: Re: TV дистанционно, проводящо покритие за бутоните ?? Отговорете с цитат

Тонич написа:
Износени са няколко бутона и трудно включва, има ли възможност да се нанесе ново проводящо покритие на бутоните и ако да какво и откъде да се купи. Някой ще каже купи си ново, но то е уникално и такова няма, търсил съм. Благодаря.

Има такова лепило, по точно боя , проводимо е ползва се за възстановяване на нагревателите на задното стъкло на автомобилите, преди година две бях купвал такова! производство е на BISON.. едно миниатюрно тънко шишенце(около2-3 грама) в комплект със четчица, цената му беше 24лева, ако не се лъжа, или 22лева ??, нещо такова?? Скъпо улеснение, но върши работа дори и за дистанционни, жалко че свършва много бързо Crying or Very sad Embarassed
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Още един лесен и изпробван способ от Казанлък.Ако повърхноста не е от най малките внимателно почистваш с ацетон износените контакти,взимаш парче двойно залепващо тиксо и към едната му страна залепваш парче станиол от цигарена кутийка ,този дето от едната страна е с хартия.После си режеш лентичка с подходяща ширина,отлепяш предпазния слой на тиксото и си оформяш малки подходящи по големина площадки ,които лепиш върху почистените износени контактни площадки.Преди съм си играл да възстановявам много пултове,но сега при тия цени не бих се мъчил,така ,че и аз ти препоръчвам да посетиш магазина освен ако не си решил да го оправяш от спортна злоба.
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 13:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Не става!!Няма еластичност,и се напуква и опадва от пъпките-личен опит!
Имам на Loctite,Wurth (leit silber) вече се намират за по 17 лв,но са добри само за въстановяване на нагреватели за стъкла.
Фолиото за сега е добър вариант,но с подходящо лепило-не всички държат. Wink
tyna
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Дряново

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Продават се точно за целта направени графитни гумички и струват нищожна сума-от поряд. на 20бр. за 1лев.Малки,кръглички -лепя ги с АТАК само върху бутоните които не закачат и изкарват с години.Но колегата е прав-струва си само за дефицитни пултове
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети