| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
go6o73 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:28 Заглавие: проблем с TV FUNAI MK6-смяна на индикацията |
|
|
Колеги, случвало ли ви се е да се самопромени индикацията на екрана от текстова в графична? това му е проблема на ТВ-то ми. бихте ли ми казали от къде се определя типа на индикацията (кои изводи на процесора), предполагам че някой кондензатор е поизсъхнал... Процесора е TMP47C634N635-за последните цифри не съм много сигурен, но със сигурност не е R214 или R514. ТВ-то е с телетекст. Ако някой има информация, ще съм му благодарен да ме посъветва!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:31 Заглавие: |
|
|
а какво пречи _________________ Димитър |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:39 Заглавие: Re: проблем с TV FUNAI MK6-смяна на индикацията |
|
|
| go6o73 написа: | Колеги, случвало ли ви се е да се самопромени индикацията на екрана от текстова в графична? това му е проблема на ТВ-то ми. бихте ли ми казали от къде се определя типа на индикацията (кои изводи на процесора), предполагам че някой кондензатор е поизсъхнал... Процесора е TMP47C634N635-за последните цифри не съм много сигурен, но със сигурност не е R214 или R514. ТВ-то е с телетекст. Ако някой има информация, ще съм му благодарен да ме посъветва!  |
Индикацията зависи от процесора. Явно този процесор не е оригинален и затова е с друга индикация. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:47 Заглавие: |
|
|
Случвало ми се е да се самопромени,отдавал съм го на токов удар,слаба или прекъснала маса на кинескопа,разряд в цокъла на кинескопа,но никога не е пречело на работата на телевизора/след като огледам за тези неща/,разбирасе можете да смените процесора,нодоколко ефективно и икономично ще е за една графика. _________________ Димитър |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 17:53 Заглавие: |
|
|
| Случвало ми се е след смяна на паметта,след това връщам старата но графичната индикация пак остава. |
|
|
 |
georgie Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 19:18 Заглавие: |
|
|
Екранирайте процесора.Успех. _________________ ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 20:20 Заглавие: |
|
|
| тия процесори когато се заскапват могат да си правят каквото си искат,вероятно е 814 щом е с телетекст,мисля че е достатъчно евтин и ако кинескопа на апарата си заслужава просто го сменяй... |
|
|
 |
georgie Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 20:49 Заглавие: |
|
|
Stoy40,имал съм случаи при които 814-ки сменени като престоят няколко месеца работят като нови .Имам наблюдение че много се шашкат от магнитно поле.Екранировката почти винаги помага. _________________ ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 21:24 Заглавие: |
|
|
| Няма спор,след дълги години гадаенето какво убива процесора на "Фунай" се стигна до извода че това е електростатиката от кинескопа.Понеже е CMOS първо поколение защити от такива процеси вътре в ядрото няма.Това обяснява и добрите ефекти от загряването,то увеличава токовете на утечки и оттам разряда на паразитни гейт структури както и подобряването от стоенето.Така че увиването в станиол и по малко загряването със запалка!! дават резултат,както екранирането....но според мен(както аз винаги съм практикувал)-нов просесор и екран отгоре... |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 21:25 Заглавие: |
|
|
| georgie написа: | | Stoy40,имал съм случаи при които 814-ки сменени като престоят няколко месеца работят като нови .Имам наблюдение че много се шашкат от магнитно поле.Екранировката почти винаги помага. |
Точно така. Като се екранират и екранировката се замаси, сами се оправят, дори и без нагряване или изстудяване. Аз преди съм ги "лекувал" с няколкочасов престой в камерата на хладилника. |
|
|
 |
|