|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 21:50 Заглавие: SONY KV29C5R |
|
|
| Мига 2 пъти,а нямам схема и таблица с грешките,дори шасито не знам кое е.Моля за идеи.Дали не е FE1? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
spb Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 21:56 Заглавие: |
|
|
| Шасито е точно това а двете мигания са "The +B over current protection (+B OCP) is activated (pin 52 of the microcontroller)" |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 22:48 Заглавие: |
|
|
| Две мигания е ,че е задействала защитата по ток напрежение, или че има дефектен елемент във вторичните вериги.Тези телевизори имат такъв дефект, накъсява отопление към катод, обикновено зеления и гори краиния транзистор на ХО, има още но напиши, като мига 2 пъти как са напреженията на захранването повече информация и е по лесно да се отговори. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 22:41 Заглавие: SONY KV29C5R |
|
|
Колеги,благодарен съм за вниманието,тв. то беше при друг колега,аз само помагах.След като намерихме цялото сервизно описание в оригинал,а схемата я има в албум19,открих,че захранващият STR S6654 на голямото захранване имаше пробив-16ом. между1-5крак,от което не тръгваше високото напрежение.Този тв. е с 2 импулсни-едното за стендбай,а другото -общо за апарата.Това е за сведение и на други патиланци,а на вас-благодарности!
Е,вече и при мен се яви такъв модел,само,че вече след регенерат на кинескопа взе да гасне и да мига 4 пъти.В таблицата за грешки пише за грешка във V SINC,но апарата тръгва нормално и изображението е супер,а след 10сек. гасне и почва да мига.Утре ще пиша за резултата.Явно съвременните Сонита нямат вече тези пословични кинескопи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|