| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Funai Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 13:38 Заглавие: Какви са напреженията в ТВ Фунаи |
|
|
Моля да ми кажете какви са изходните напрежения от захранващия блок на ТВ Фунаи ТВ2000А МК6. Искам да заменя захранващия му блок с турско захранване, тъй като неговия много често дефектира.
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 14:37 Заглавие: |
|
|
+115 Редова развивка.
+15 към Q233 и 7812
+24 върху С 346  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Funai Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 15:02 Заглавие: |
|
|
Благодаря, sacho !
Бъди здрав и щастлив! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 15:31 Заглавие: |
|
|
Едно леко доуточнение от моя страна.Това напрежение 24в отива да захранва AN5256 за звука.А на нея и дават захранване от 9 до 20в.Като гледам и схемата С346 е даден 470мкф на 25в.Така че според мен това напрежение би следвало да е максимум 20в.Иначе има опастност схемата за звук да пробие.Така мисля аз .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 16:31 Заглавие: |
|
|
Коцев аз не си спомням колко е на работещ телевизор но по схема го дават толкова.Колкото до AN5265 в атача е мануала( .pdf ) а там пише максимум 26 волта спрямо маса но типичното наистина е 18 волта. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:46 Заглавие: |
|
|
Аз пък мисля да огледаш хубаво оргиналното захранване.Ако смениш някой проблемни елемента,който доста са коментирани във форума ще си по-доволен и Ти и клиента УСПЕХ _________________
 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 20:06 Заглавие: |
|
|
| Да изкажа и аз едно мнение.ако връзваш турско захранване сложи от тези с допълнителната намотка.Има такива с 18 или 24в и от тази намотка захрани звука. |
|
|
 |
Funai Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 18:00 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | Аз пък мисля да огледаш хубаво оргиналното захранване.Ако смениш някой проблемни елемента,който доста са коментирани във форума ще си по-доволен и Ти и клиента УСПЕХ |
Благодаря на всички за отзивите! В случая клиентът съм аз и ми побеля главата през месец - два да подменям транзистори. На практика е сменено всичко, което може - и четирите транзистора, и електролитите, и оптрона... Не са сменяни само съпротивленията и трансформатора. А и платката вече стана на дреб. То поначало спойките му бяха калпави и не се поддаваха на лесно презапояване.
Последно смених оптрона и транзистора до него, и разбира се мощния транзистор и предпазния ценер в базата му. Гръмна след 6 секунди работа и минах на вариант "В". Сега с турското захранване е добре, след като го регулирах за + 115 V, на НЧУ-то ходят 20 V, дано ги издаяни.
Още веднъж благодаря на всички отзовали се!  |
|
|
 |
|