| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
daskaloff Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 08, 2005 23:33 Заглавие: търся някой за ремонт на табло на багер. |
|
|
Проблема не е толкова сериозен но просто както работи таблото спря.
Таблото е от Либхер и май е произходство на Сиеменс и е с Моторолски процесор (не го знам точно) и последния майстор който го гледа твърди че до захранването на процесора стигат само волт и нещо а пък требва да е повече.
Най - големия проблем е че нямаме схема.
По възможност да пишат само майстори от Бургас защото не можем да разхождаме багера из България ( имам предвид че таблото е със странно захранване и за да може на место да се правят тестове дали работи) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 09, 2005 7:04 Заглавие: |
|
|
| Виждал съм такова чудо, но аз намерих резервна платка зад една метална кутия за инструменти.Беше скрита много добре и беше в дебел хартиен плик ,така че ако имаш късмет... |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 09, 2005 11:13 Заглавие: |
|
|
Е откъде ти мина през ума че в трактора има резервна платка че да я намериш иначе най използваната моторола 5 се захранва на 10 кр и мисля че ако това е проблема не е философия да се поправи.Но дали е така ? А маистор които не може да подкара основно захранване !!! просто не ми се мисли за уменията му. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 09, 2005 16:01 Заглавие: |
|
|
| Пишеше в документите на машината, но не пишеше къде е, затова я търсих и я намерих и не е трактор а багер. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 7:35 Заглавие: |
|
|
Да не сте си объркали професията?
То на българина май всичко му идва отръки...  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 19:07 Заглавие: |
|
|
| Не бе vlad_o аз съм минен инженер.Да знаеш някъде работа за минни инженери. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2005 14:42 Заглавие: Re: търся някой за ремонт на табло на багер. |
|
|
| daskaloff написа: | Проблема не е толкова сериозен но просто както работи таблото спря.
Таблото е от Либхер и май е произходство на Сиеменс и е с Моторолски процесор (не го знам точно) и последния майстор който го гледа твърди че до захранването на процесора стигат само волт и нещо а пък требва да е повече.
Най - големия проблем е че нямаме схема.
| Мисля че проблема ви е доста сериозен За да е захранването на процесора 1 волт значи има товар,най вероятния товар е самия процесор,може да е и най разпространения 68***11,но програмата в него си я знаят и имат само представителите на фирмата произвеждаща багера,ако има такива в България......Така че най добре потърсете оторизирания сервиз преди да останат незаличими следи по таблото от "майсторска" намеса,за да не се наложи да го купувате цялото.... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2005 22:41 Заглавие: |
|
|
| Сега сериозно , багер и има електроника ,машината е сериозна и съответно скъпа, такива машини се доставят задължително с резервна електроника ,защото работят в непрекъсваем цикъл.Електрониката обикновено е импрегнирана с водоустойчив лак и ремонта е затруднен ,ако не и невъзможен.Машината има защита от претоварване и след няколко цикъла задейства защита която сваля напрежението от процесора за управление .Има бутон или нещо друго, защото не е посочено, каква е машината ,който ресетира системата.Трябва си специалист точно за тази марка фирмен инженер запознат със тази техника.Съжалявам ,че написах пост по случая ,но ми стана интересно, процесора не се храни и т.н.Фирмите които продават такива машини си имат обучени специалисти които поправят само такава техника и въобще не смеят да отварят телевизор. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | и последния майстор който го гледа |
Колко ли са били преди него??! |
|