|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
duni Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2004 23:36 Заглавие: схеми по усилвател |
|
|
имам нужда от помощ само за две схеми за да завърша един усилвател. става въпрос първо за схема на повторител, който да разделя сигнала поне на 4. правил съм такава с ТЛ084, но ми трябва изключително качествен повторител, затова интегралите не ме устройват много, макар да се правят за 5мин. и второто е схема за баланс Л-Д, но не от онези некачествените пак с оп. усилватели , а нещо доста добро. и в двете схеми се търси само високо качество и нищожни изкривявания, затова питам, иначе обикновени такива колкото си искаш имам, но само с интегралки.
благодаря на всички! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 02, 2004 12:46 Заглавие: |
|
|
| Не знам защо си решил че схемите с " интегралки " са некачествени , а тези с " обикновенни елементи " са по-добри . Това което ще искараш от достъпния операционен усилвател НЕ 5534А ( 5532 - двоен ) много трудно ще получиш с дискретни елементи , да не говорим че искаш да го ползваш като повторител ... А пък ако искаш да се заиграеш в К1 има операционни усилватели на АД от серията ССМ ( имам проблем с латиницата - извинявам се ) специално създадени за звукови сигнали , но са скъпи . И последно - входно диференциално стъпало с двойка транзистори в един корпус ( и гарантирани шумови характеристики ) и след тях ОУ , но този варянт е удачен само ако усилваш сигнали с много ниско ниво - от грамофонна доза , от микрофон , ЕКГ и ЕЕГ сигнали и т.н. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|