Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Предложете интегрална схема
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 14:52    Заглавие: Предложете интегрална схема Отговорете с цитат

Става дума за усилвател за кола - да се захранва директно от акумулатора, 30 - 40Вт. Проблемът е следния: Колоните са с импенданс 8Ом Sad. Не знам дали ще се намери подобно чудо на техниката, но все пак ако някой знае подобна схема или някакво мостово свързване моля да помага!!! Благодаря Ви предварително!
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 18:37    Заглавие: Отговорете с цитат

30-40W в кола можеш да изкараш само с високо захранващо напрежение,т.е. трансвертер12-+/-30V.Това съответно води до куп други проблеми.Има интегрални схеми с тази мощност,но искат товар не повече от 2 Ома.Избирай вариант и действай!Ако се спреш на варианта с трансвертер,най-добре ще ти работи нещо от фамилията STK.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз стигнах до извода че върху 8Ом няма да се полчи. Мислех да се спра на ТДА85ХХ фамилията има готини 4 канални схеми - прили4на мощност 35Вт/ 4Ом при захранване 13.4В ама 6а видим не го правя за себе си и ще го мислим по - нататак. Между другото продават ли се готови трансфертери за кола и ако да къде и на какви пари???
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Предлагам mPC2500.Можете да си изтеглите PDF от нета.Свържете два говорителя паралел по 4ома.Готово мостово.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Във Варна се продавт някакви готови трансвертери,които по приказките на продавачите са добри,ама кой продавач не хвали стоката си Question Laughing Иначе HITACHI също имат много добри чипове 4Х35 и 4Х40W.Но и те работят големите мощности на 2 Ома.За тези от фамилията TDA нямам впечатления,но старите им чипове-двуканалните-бяха голяма изгъзица.Капризни,склонни към самовъзбуждане с и без повод,гърмяха при най-малкия гаф.За разлика от тях,схемите на TOSHIBA-ТА 8205,10,15,20 и 21 бяха и са железни.Можеш да ги повредиш само при обратно включване на захранването.

Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2005 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

да във варна се продават 45 лв струва едно такова нещо 300 вата на 30 волта
Smile))
магаина на райко или там къв беше Smile) абе на илия димитров спирката
аз съм си зимал такива и за 30 40 вата няма да имаш никъв проблем Smile)) аз съм го пускал на туба 100 вата Smile Smile)
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2005 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Магазина е на Райчо Кехайов.Не съм ги пробвал тези блокове,защото,честно казано се страхувам.Страхувам се да не изгоря,защото ако нещото не стане,при мен клиента не плаща нищо.Който е навит,да опита.Дадох идеята,защото съм ги виждал в магазина.В края на краищата ако някой търси въже,ще му кажа от къде да го купи.После той може да се обеси с него,ама аз откъде да зная за това Question На мен ми стига вградения усилвател на CD-то,което имам в колата.4Х40 за мен е повече от достатъчно(да не говорим за съпругата,която е ДОКТОР и ме изкарва глух),така че от мен е само информацията и предупреждението:ако захранването е калпаво,усилвателя ще е два пъти по-калпав!

Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2005 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

колко колони са? има ли фронтови и тилови и колко лентови са?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2005 22:19    Заглавие: магазин Отговорете с цитат

къде беше магазина на райко
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
rudiem
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Правил съм озвучаване на автомобил с ТДА 8563 като ампа захранваше задните говорители 2 баса+2 пищялки, а източника беше плеър+мп3 на LG 4 канален. Звука много се хареса на клиента както мощността (аз не можах да го слушам до дупка) му така и качеството. Правя уговорката, че басите бяха с чувствителност над 90дб/вт/м.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети