Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LG Flatron 775 Ft не се запуска
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2005 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

реших да пиша в тази тема тъй като имам въпрос именно за този кондензатор та монитора си заработва и работи известно време и след това се размазва образът.Кондензатора не е пробил (има си безкрайно голямо съпротивление) но при мерене показва капацитет от приблизително 1.5nf а гледам че нормално трябвало да е около 2.5-3нф.Какво ви е мнението дали кондензатора или проблема е другаде?
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2005 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето мнение е , че не е от кондензатора , а от резисторите вградени в ТХО Focus , a ako с това се мени яркоста Screen. А 1.5 нф. не е съвсем зле . Когато пробие кондензатора , мониторът изобщо не работи !!! В твоя случай само смяна на ТХО ти решава проблема ! Mr. Green
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 9:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Добър ден на всички ! Мониторът работи вече повече от месец без никакви проблеми (с дупчено и залято със силикон ТХО) ! Very Happy Гледам си го аз и ми е екстра ! Very Happy Който не е чел тази тема да я прочете и ще разбере за какво става въпрос ! Има и снимки ! Smile Емил
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 23:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Е браво тогава и моят стх х-50 си работи все още за който ти също ми помогна Very Happy
Много от колегите не вярвахме че ще издържи толкова ама .......... аз все си мисля че епоксидната смола е по добро решение но май силикона си каза тежката дума !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Electronicsinfo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Rusin, и аз мисля, че епоксидната смола е най-подходяща за целта. С колегата сме правили около 50-60 и няма нито един върнат. В началото ги правехме с 911 силикон но върнаха 2-3 от десетина. Правил съм и с червен силикон, но само един или два, също не са се връщали.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 16, 2006 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте колеги и аз имам проблем с такова ТХО -6174z-1044a на LG FLATRON .
Поблема е , че след като спазих стриктно процедурата - разпробих внимателно , почистих и после залях с червен маслоустойчив силикон и изчаках 2 дни - ТХО-то тръгна но работи само 2 дни и пак проби.
Въпросът ми е с какво да изолирам отвора - отново с червен силикон или с епоксидна смола или с нещо друго?
Благодаря предварително на всичко отзовали се!!!
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 0:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте! Монитора с който съм сега IBM-G76 претърпя преди два месеца същата "операция" и си работи но аз направих грешка и го изолирах със епоксидно лепило.Сега като поработи 8-9 часа се чува леко преискряване от към ТХО.Предполагам че се дължи на наелектризиране на самата смола иначе до сега да е опукало.Лепилото беше някакво бързо втвърдявашо - 8 часа за пълно втвърдяване.Преди него опитах с въпросния червен силикон ама проби почти веднага.Преди 5 дни правих същата процeдура със едно SONY HMD A220 като използвах смола АП -1. Такива проблеми като искрене и изпускане няма но предвид факта че С то е част от веригата за стабилизация картината пулсира от време на време.Умувам как да компенсирам липсата на кондензатора и се надявам да го измисля.А колкото до въпроса с разфокусирането - ако не е проверен цокала на кинескопа то проверете го скоро имаше такъв случай - беше зеленясъл и си губеше фокуса кагато си реши.
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте , монира все още работи Smile Междувременно направих още няколко (от различни марки и модели) и засега върнати няма , което значи че си работят Smile А за силикона ползвайте 'ORBASIL' - върши работа ... По въпроса за компенсирането на кондензатора може да се направи донор от друго ТХО . Как става четете тук ако разбирате малко Руски : www.monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=21649 Успех !!! Smile
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 23:26    Заглавие: Отговорете с цитат

rusin написа:
БРАВО ! С нетърпение чакам снимките че имам и аз подобна операция Very Happy
гледам ти снимката на тхото и си мисля че след като не си пробивал много на вътре какъвто и силикон да сложиш ще върши работа . Не можеше ли със секачки да отрежеш самият пин от тхото ?

Да, може ! Вече съм го правил няколко пъти и...става ! Само трябва хубаво да се залее със червен силикон Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети