| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 16:36 Заглавие: |
|
|
реших да пиша в тази тема тъй като имам въпрос именно за този кондензатор та монитора си заработва и работи известно време и след това се размазва образът.Кондензатора не е пробил (има си безкрайно голямо съпротивление) но при мерене показва капацитет от приблизително 1.5nf а гледам че нормално трябвало да е около 2.5-3нф.Какво ви е мнението дали кондензатора или проблема е другаде? _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 20:12 Заглавие: |
|
|
Моето мнение е , че не е от кондензатора , а от резисторите вградени в ТХО Focus , a ako с това се мени яркоста Screen. А 1.5 нф. не е съвсем зле . Когато пробие кондензатора , мониторът изобщо не работи !!! В твоя случай само смяна на ТХО ти решава проблема !  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 9:12 Заглавие: |
|
|
Добър ден на всички ! Мониторът работи вече повече от месец без никакви проблеми (с дупчено и залято със силикон ТХО) ! Гледам си го аз и ми е екстра ! Който не е чел тази тема да я прочете и ще разбере за какво става въпрос ! Има и снимки ! Емил _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 23:57 Заглавие: |
|
|
Е браво тогава и моят стх х-50 си работи все още за който ти също ми помогна
Много от колегите не вярвахме че ще издържи толкова ама .......... аз все си мисля че епоксидната смола е по добро решение но май силикона си каза тежката дума ! |
|
|
 |
Electronicsinfo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
| Rusin, и аз мисля, че епоксидната смола е най-подходяща за целта. С колегата сме правили около 50-60 и няма нито един върнат. В началото ги правехме с 911 силикон но върнаха 2-3 от десетина. Правил съм и с червен силикон, но само един или два, също не са се връщали. |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 16, 2006 21:38 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги и аз имам проблем с такова ТХО -6174z-1044a на LG FLATRON .
Поблема е , че след като спазих стриктно процедурата - разпробих внимателно , почистих и после залях с червен маслоустойчив силикон и изчаках 2 дни - ТХО-то тръгна но работи само 2 дни и пак проби.
Въпросът ми е с какво да изолирам отвора - отново с червен силикон или с епоксидна смола или с нещо друго?
Благодаря предварително на всичко отзовали се!!! |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 0:35 Заглавие: |
|
|
| Здравейте! Монитора с който съм сега IBM-G76 претърпя преди два месеца същата "операция" и си работи но аз направих грешка и го изолирах със епоксидно лепило.Сега като поработи 8-9 часа се чува леко преискряване от към ТХО.Предполагам че се дължи на наелектризиране на самата смола иначе до сега да е опукало.Лепилото беше някакво бързо втвърдявашо - 8 часа за пълно втвърдяване.Преди него опитах с въпросния червен силикон ама проби почти веднага.Преди 5 дни правих същата процeдура със едно SONY HMD A220 като използвах смола АП -1. Такива проблеми като искрене и изпускане няма но предвид факта че С то е част от веригата за стабилизация картината пулсира от време на време.Умувам как да компенсирам липсата на кондензатора и се надявам да го измисля.А колкото до въпроса с разфокусирането - ако не е проверен цокала на кинескопа то проверете го скоро имаше такъв случай - беше зеленясъл и си губеше фокуса кагато си реши. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 22:37 Заглавие: |
|
|
Здравейте , монира все още работи Междувременно направих още няколко (от различни марки и модели) и засега върнати няма , което значи че си работят А за силикона ползвайте 'ORBASIL' - върши работа ... По въпроса за компенсирането на кондензатора може да се направи донор от друго ТХО . Как става четете тук ако разбирате малко Руски : www.monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=21649 Успех !!!  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 23:26 Заглавие: |
|
|
| rusin написа: | БРАВО ! С нетърпение чакам снимките че имам и аз подобна операция
гледам ти снимката на тхото и си мисля че след като не си пробивал много на вътре какъвто и силикон да сложиш ще върши работа . Не можеше ли със секачки да отрежеш самият пин от тхото ? |
Да, може ! Вече съм го правил няколко пъти и...става ! Само трябва хубаво да се залее със червен силикон  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
|