Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Отвратителен проблем със HDD IBM 80GB.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
JoDo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 16:13    Заглавие: Отвратителен проблем със HDD IBM 80GB. Отговорете с цитат

Харда си работеше като втори хард на компа ми. Изключих записвачката си от захранването и включих един от онези датчици за температура дето ги има по кутиите, и забелязах че ми е изчезнал втория хард. Рестартирах и влязох в биоса и там установих че този хард не се разпознава в биоса. Сложих го на друг компютър и там същото не се разпознава от биоса / а иначе си се развърта чува се че главата мърда а в биоса нищо /. Какво му е станало на келявия хард според вас и има ли начин да се оправи? 10х предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 18:47    Заглавие: Re: Отвратителен проблем със HDD IBM 80GB. Отговорете с цитат

JoDo написа:
Изключих записвачката си от захранването и включих един от онези датчици за температура дето ги има по кутиите, и забелязах че ми е изчезнал втория хард. Рестартирах и влязох в биоса и там установих че този хард не се разпознава в биоса. Сложих го на друг компютър и там същото не се разпознава от биоса / а иначе си се развърта чува се че главата мърда а в биоса нищо /. Какво му е станало на келявия хард според вас и има ли начин да се оправи? 10х предварително.
.
От това което си написал, си мисля, че като не си изключил IDE кабела от CD-то, затова е не ти го е намерило дъното. Не знам как са ти джъмперите за Master/Slave.
Пробва ли да закачиш отново захранването на CD-то. И какво става.
Пробвай и самостоятелно да е на IDE-кабела. Ако тогава се появи, трябва да си внесеш корекция на Master/Slave.
JoDo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е това сигурен съм. А и го закачах на друг комп само него без др. устройство. Притеснява ме да не е изгорял, но кое може да е защото както казах се развърта и главата се чува че се движи по диска.?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Компа работеше ли като издърпа захранването?IDE У-ва се включват и изключват само при изключен компютър.Най вероятно се е прецакал интерфейса в диска.Пробвай да го смениш с друг от същия модел на който примерно е повредена механиката. Crying or Very sad
Върнете се в началото
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 17, 2005 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво е дъното?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети