Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изпушило зарядно от електромобил
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Исках да кажа IRFP460,но няма значение щом няма да пазаруваш от "Комет"Smile) Така като те гледам (не се обиждай)нищо не разбираш от ключови захранвания.По добре потърси помоща на специалист в тази област.Нали не си мислиш че по беглите описания (дори снимка нещеш да сложиш) можем да ти кажем за какво е всяко съпротивление и кондензаторче в това доста уникално устройство?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 11:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Това в началото не е буустер, а "Power factor" коректор, ако не знаеш и power factor какво е, наистина не се захващай. След него идва същинското захранване. Резисторът, който се окъсява от реле е за да ограничи пусковия ток докато се заредят изходните кондензатори и стройството заработи в нормален режим. След това (обикновено максимум 1-2 секунди) релето го окъсява.
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 17:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм, ами признавам че ич хабер си нямам от захранвания - затова и питам. Знам как се държи поялника и някакъв бегъл опит. Дори опитах и електроника в МЕИ да уча (ама имаше едни пачи дето ме отказаха от занаята Laughing - като Коджабашеф педера). Снимка няма как да сложа, защото съм временно в чужбинско и нямам достъп до фриитата, а и няма смисъл да си търся тука хостинг, като се върна ще плясна снимки ако е актуално все още. Това в началото което го видях по нет-а го пишат като boost topology power factor corrector и boost converter. Та за това го писах така. А това с релето, има някаква логика...за такива хитринки има ли къде да прочете човек?
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Има разбира се-интернета е безкрайно море от информация,особено ако владееш англииски Laughing
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 1:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Mда...намерих подобна схемка с реле Cool Ама след ирично търсене на думата "реле" Confused
Утре си чакам транзисторите които си поръчах (55А вместо 24, но не е болка за умиране - да се нядявам) и ще видя дали ще запее гадината.
Но пък трябва да сменям кондензаторите, щото се оказа че не са 2.2нф а 4.7нф Crying or Very sad - то сигурно и така ще работи, ама да не пробвам.
А явно е често срещан проблем, защото и други хора видях да са се оплаквали от същото.
Ето снимка на изгорялото (на италиански)http://me.stefano.ch/peugeot/electric.htm
Върнете се в началото
WDW
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 1:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Че какви проблеми с имал с Коджабашев ??? Изобщо не е страшен !

Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 23:32    Заглавие: Отговорете с цитат

To взе че тръгна Cool Само малко пищи...ама това е май щото батериите са изтощени и е в някакъв странен режим. А и бушона гори нещо...ма това е заради печката Laughing
А Коджабашев да го цитирам - "Ти кво си завършил...гимназия...ооо с математика...ми преписал си значи. 2ка... и ела есента, да ти поотлежат знанията". Тогава ми кипна, то се беше насъбрало от другите траверси (особено от един асистент мазен и дебел по АСхТ) ма той го отнесе (или по-скоро роднините му от женски род) и есента бях друга специалност Cool
Върнете се в началото
WDW
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 1:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Е че аз не съм имал никакви проблеми с Коджабашев!! Razz

Та сега сИрИозно! Я разкажи по-подробно за този електромобил, че ме зайнтригува!!! Същото нещо ли е като на линка детто си дал ??От къде мога да се сдобия с такова нещо ?? И прилича на истинска кола ? Колко км можеш да минеш с едно зареждане на акумулаторите ?

Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Aми все едно гледаш Ситроен АХ (Саксо) или Пежо 106. Абсолютно редовна и нормална кола, само няма скоростен лост, а задната е на бутон. Батериите са 100Ач/120В, двигателя е 11киловата, като има някакъв режим на 20квт за 5мин. Ускорение от 0 до 50 - 8.1сек. Автономност градско 90км. Максимална скорост 100км/ч по инерция и 90 с газ до ламарината. Зареждането е 5часа+3, има и бавно зареждане което се пуска автоматично на всеки 10 нормални. Има и експресно зареждане от външна станция (има ги по бензиностанциите) 150А ток за 30мин. Цените са по 2-3хиляди евро без батериите, но ударена или не работеща по моргите е към 1000 съсвсе батериите. Иначе се очаква да паднат много цените, защото след Юли 2006 се забранява производството на никел-кадмиеви батерии, а всички произведени преди 2000 са такива.
Набарах и сервизна информация, като се прибера в БГ ще я плясна някъде...
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 14:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе за града как да е. Иначе мен идеята зад Toyota Prius ми харесва повече. А и някой Lexus RX400h не бих отказал Smile

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети