| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 11:05 Заглавие: |
|
|
Исках да кажа IRFP460,но няма значение щом няма да пазаруваш от "Комет" ) Така като те гледам (не се обиждай)нищо не разбираш от ключови захранвания.По добре потърси помоща на специалист в тази област.Нали не си мислиш че по беглите описания (дори снимка нещеш да сложиш) можем да ти кажем за какво е всяко съпротивление и кондензаторче в това доста уникално устройство? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 11:42 Заглавие: |
|
|
Това в началото не е буустер, а "Power factor" коректор, ако не знаеш и power factor какво е, наистина не се захващай. След него идва същинското захранване. Резисторът, който се окъсява от реле е за да ограничи пусковия ток докато се заредят изходните кондензатори и стройството заработи в нормален режим. След това (обикновено максимум 1-2 секунди) релето го окъсява. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 17:02 Заглавие: |
|
|
Хм, ами признавам че ич хабер си нямам от захранвания - затова и питам. Знам как се държи поялника и някакъв бегъл опит. Дори опитах и електроника в МЕИ да уча (ама имаше едни пачи дето ме отказаха от занаята - като Коджабашеф педера). Снимка няма как да сложа, защото съм временно в чужбинско и нямам достъп до фриитата, а и няма смисъл да си търся тука хостинг, като се върна ще плясна снимки ако е актуално все още. Това в началото което го видях по нет-а го пишат като boost topology power factor corrector и boost converter. Та за това го писах така. А това с релето, има някаква логика...за такива хитринки има ли къде да прочете човек? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 10:53 Заглавие: |
|
|
Има разбира се-интернета е безкрайно море от информация,особено ако владееш англииски  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 1:27 Заглавие: |
|
|
Mда...намерих подобна схемка с реле Ама след ирично търсене на думата "реле"
Утре си чакам транзисторите които си поръчах (55А вместо 24, но не е болка за умиране - да се нядявам) и ще видя дали ще запее гадината.
Но пък трябва да сменям кондензаторите, щото се оказа че не са 2.2нф а 4.7нф - то сигурно и така ще работи, ама да не пробвам.
А явно е често срещан проблем, защото и други хора видях да са се оплаквали от същото.
Ето снимка на изгорялото (на италиански)http://me.stefano.ch/peugeot/electric.htm |
|
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 1:51 Заглавие: |
|
|
Че какви проблеми с имал с Коджабашев ??? Изобщо не е страшен ! _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 23:32 Заглавие: |
|
|
To взе че тръгна Само малко пищи...ама това е май щото батериите са изтощени и е в някакъв странен режим. А и бушона гори нещо...ма това е заради печката
А Коджабашев да го цитирам - "Ти кво си завършил...гимназия...ооо с математика...ми преписал си значи. 2ка... и ела есента, да ти поотлежат знанията". Тогава ми кипна, то се беше насъбрало от другите траверси (особено от един асистент мазен и дебел по АСхТ) ма той го отнесе (или по-скоро роднините му от женски род) и есента бях друга специалност  |
|
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2005 1:54 Заглавие: |
|
|
Е че аз не съм имал никакви проблеми с Коджабашев!!
Та сега сИрИозно! Я разкажи по-подробно за този електромобил, че ме зайнтригува!!! Същото нещо ли е като на линка детто си дал ??От къде мога да се сдобия с такова нещо ?? И прилича на истинска кола ? Колко км можеш да минеш с едно зареждане на акумулаторите ? _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2005 13:39 Заглавие: |
|
|
Aми все едно гледаш Ситроен АХ (Саксо) или Пежо 106. Абсолютно редовна и нормална кола, само няма скоростен лост, а задната е на бутон. Батериите са 100Ач/120В, двигателя е 11киловата, като има някакъв режим на 20квт за 5мин. Ускорение от 0 до 50 - 8.1сек. Автономност градско 90км. Максимална скорост 100км/ч по инерция и 90 с газ до ламарината. Зареждането е 5часа+3, има и бавно зареждане което се пуска автоматично на всеки 10 нормални. Има и експресно зареждане от външна станция (има ги по бензиностанциите) 150А ток за 30мин. Цените са по 2-3хиляди евро без батериите, но ударена или не работеща по моргите е към 1000 съсвсе батериите. Иначе се очаква да паднат много цените, защото след Юли 2006 се забранява производството на никел-кадмиеви батерии, а всички произведени преди 2000 са такива.
Набарах и сервизна информация, като се прибера в БГ ще я плясна някъде... |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2005 14:17 Заглавие: |
|
|
Бе за града как да е. Иначе мен идеята зад Toyota Prius ми харесва повече. А и някой Lexus RX400h не бих отказал  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|