Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Къде има силиконова грес?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 11:22    Заглавие: Къде има силиконова грес? Отговорете с цитат

Колеги, някой знае ли от къде може да се закупи бяла силиконова грес? Трябва ми поне 1 килограм.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
V_A_S_K_O_1
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

братли много искаш ве чак 1 кило за кво ти трябва. Пък и за пръв път чувам за силиконова грес но ще поразпитам.
soundMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 13:07    Заглавие: грес ли ... ? Отговорете с цитат

Здравейте ! И на мене ми е болна тема тази силиконова грес,защото май тя е единствената алтернатива за поправка на заклеясали "маркови" вентилатори за PSU-та и CPU-та.Засега кретам с едва 50-100 ml изпросени от местна компютърна фирма... . Laughing
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Използвай за целта бяла свинска мас, перфектна е!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам прозрачна силиконова смазка-течна.Също върши работа.Чувал съм че с фино машинно масло за шевни машини пак ставало.
Върнете се в началото
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Фино машинно масло категорично не става за целта
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично не съм го пробвал но колеги казват , че става.Какви са твоите обяснения ,че не става?
Върнете се в началото
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

значи въпросното масло съм го пробвал на втулкови и на лагерни вентилатори ....резултатът е едноседмична работа след което вентилаторчето просто спира.При повторно отваряне никакъв помен от масло...в този ред на мисли не че машинното масло въобще не става но е временно решение според моя опит Smile
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 19:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,силиконовата смазка е с много висока консистенция и мисля,че е неприложима за вентилаторите в компютрите!Идеалния вариант обаче е СИЛИКОНОВОТО МАСЛО!То е тънко и изобщо не затормозява тези машинки,на които и без това малко им трябва,за да спрат.Така се стекоха при мен обстоятелствата,че повече от 30 години ползвам тези неща в работата си.Огромното предимство на силиконовите смазки е че не съхнат и гонят водата.Не поемат и грам влага.Затова според мен точно в случая с вентилаторчетата силиконовото масло е най-подходящо и въобще не трябва да бъде сравнявано с каквито и да е други масла,които се намират свободно.Може би има някаква специална смазка,но ми прави впечтление,че 90% от вентилаторите,които съм отварял са със сухи лагери.Колкото до количествата,мисля,че килограм ще е достатъчен за година на поне 20 сервиза!Силиконова грес се произвежда от американската фирма DOW CORNING,която има представител в България.Не помня коя точно беше фирмата,но чрез Гугъла няма да е трудно да се изрови.При мен доставка я прави фирмата производител на апаратурата,с която работя,тъй като количествата са мизерни-1-2 туби по 200 грама на година.Оооп,сетих се-NICRO имат силиконова грес-на тубата пише SILICON FAT.Утре мога да дам точния номер на продукта.Ако е спешно,търсете ме след 09.00 на телефон 052/684 145-Драго

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fcuk
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 16, 2005 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам дали става за ремонт на вентилатори, но бяла силиконово-тефлонова грес на спрей 400 мл продават в Мосю Бриколаж. Спрейът е на фирма MOTIP, които предлагат цяла гама смазки и контактни спрейове.

На спрея пише бяла грес, на основа силикон и тефлон. Намира се на редичката с режещите машини - ъглошлайфи, пробивни триони и т.н. онзи ден я видях. Цената й беше 5,60-5,80. Имам приятели които я използват за смазване на вериги на байкове след като ги почистят - за да гони водата и да стои смазано. Казват, че била доста трайна, след като се нанесе. Колко е фина не мога да кажа.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети