| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2004 13:46 Заглавие: |
|
|
| az написа: | hi all
Nikoi ne smee da gowori po temata |
Е, това достатъчно ли е по темата  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2004 13:40 Заглавие: |
|
|
[quote="Predator_MF"]Тоя линк дето го даваш не е нищо ново. Там ще откриете само разни безжични микрофони, дето работят на 9V, 88-108 MHz и на разстояние до 100м (макар и авторите да пишат че работят на 800м ). Имат и още куп недостатъци, които се дължат най-вече на нестабилния генератор на носещата честота. Например тия микрофони трябва да имат за антена около 60-70см кабел за да покриват около 100м (пряка видимост) , също така изключително много се шашкат при допир на антената, батерията или при промяна на температурата. quote]
За съжаление си прав. Честотата не е стабилна.Но има някои начини да се стабилизира, с кварц или ако се постави устройството в екранираща метална кутийка. за честота може да се използва например около 80 МHz която не попада в никой от двата обхата за УКВ(тя е между тях).Има някои радиоприемници при които двата обхвата са сляти и приемат на 64-108 МНz и те стават за приемник.Все пак това са прости устройства и не може да се очаква особен резултат . Но като се има предвид, че няма да има възможност да си го прибере човек... лесно ще го прижали защото ще е евтин.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2004 13:41 Заглавие: |
|
|
Predator_MF написа:"Тоя линк дето го даваш не е нищо ново. Там ще откриете само разни безжични микрофони, дето работят на 9V, 88-108 MHz и на разстояние до 100м (макар и авторите да пишат че работят на 800м ). Имат и още куп недостатъци, които се дължат най-вече на нестабилния генератор на носещата честота. Например тия микрофони трябва да имат за антена около 60-70см кабел за да покриват около 100м (пряка видимост) , също така изключително много се шашкат при допир на антената, батерията или при промяна на температурата."
За съжаление си прав. Честотата не е стабилна.Но има някои начини да се стабилизира, с кварц или ако се постави устройството в екранираща метална кутийка. за честота може да се използва например около 80 МHz която не попада в никой от двата обхата за УКВ(тя е между тях).Има някои радиоприемници при които двата обхвата са сляти и приемат на 64-108 МНz и те стават за приемник.Все пак това са прости устройства и не може да се очаква особен резултат . Но като се има предвид, че няма да има възможност да си го прибере човек... лесно ще го прижали защото ще е евтин.  |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 07, 2004 16:21 Заглавие: |
|
|
И аз съм се изправял пред проблема с плаващата честота, много ме нерви. За да намаля този съществен недостатък съм залепил бобината със силикон. )Това с кварца е стара работа. Един спец ми каза да използвам "синтезатор на честота"- абе някакъв интеграл, дето (май) ще замени целия трептящ кръг. Потърси го! )Прегледай това!http://www.shema.ru/cgi-bin/rshema.pl?name=23 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 20:45 Заглавие: |
|
|
| Някой знае ли ИС синтезатор? |
|