| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 21:33 Заглавие: Проблем с колонки за PC |
|
|
Здравейте имам проблеми с колонки за комп.Първо при светването на осветлението в стаята се чува едно гадно пукане, това е нещо от комутацията. отворих ги и водях че на захранването им е сложен един грец само с филтриращ кондензатор. Ако сложа и стабилзатор дали ще помогне нещо? И втория проблем е че от време на време от колонките се ЧУВА РАДИО, това на какво се далжи? Ако може някой да помогне. _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 21:38 Заглавие: |
|
|
| колега донеси ги утре при мен в сервиза да ги разгледам. |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 22:00 Заглавие: |
|
|
Това с пукането се получава и при мене. Аз съм със самоделка усилвател 5.1 с 6 тда7294 . И като пусна лампата дори в другата стая се чува ужасно пукане в колоните. Как да го избегна. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 23:38 Заглавие: |
|
|
И аз вкъщи имам проблем с "радиоприемането". Мачтата на нашето измислено градско радио се намира на 30-на метра от вкъщи и се налага да екранирам всичко на поразия.
Това според мен се дължи на кофти радиопредавател, не вярвам, че ако излъчва единствено на 97,7 MHz ще има такъв проблем. Тъпа работа.
Та и твоите колонки ще се оправят с по-добро екраниране сигурно. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 18:33 Заглавие: |
|
|
| относно пукането на колоните: опитайте да свържете ампа, компа(източника на звук) на една фаза, която да е отделна от всички други или поне да не бъде заедно с тази на осветлението. Пукане ще има при светване и от другата стая защото по принцип осветлението в цялата къща или апартамент е на една фаза. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 18:50 Заглавие: |
|
|
относно екранирането кабеле е ширмован но пак се чува радио, а за пукането няма ли да стане да се направи някакав филър? _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 18:53 Заглавие: |
|
|
| vili написа: | | колега донеси ги утре при мен в сервиза да ги разгледам. |
За кой сервиз става въпрос? _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 20:52 Заглавие: |
|
|
За пукането на апаратурата се слага фиртър на 220В~ продават такива в магазините за ел компоненти компътърните къщи и др. Например в по добрите захранвания има подобен филтър, който е заедно с входния куплунг за захранващият кабел и са оформени в 1 корпус
За приемането на радио сигнал предполагам 1 филтър /най често RC верига/ пропускащ само звуковите честоти би трябвало да свърши работа . Подобен филтър има във входа на някой усилватели. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 21:34 Заглавие: |
|
|
За същите проблеми на времето четох в някакво списание-в шведски град,където бил разположен мощен средновълнов предавател свирели дори ютиите и готварските печки  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 21:59 Заглавие: |
|
|
| koko___ написа: | | vili написа: | | колега донеси ги утре при мен в сервиза да ги разгледам. |
За кой сервиз става въпрос? |
виж РМ |
|
|
 |
|