| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 21:16 Заглавие: Боя за радиатори |
|
|
Има ли такова нещо, или единственият начин за почерняване на радиатори е чрез оксидиране? Мисля че във форума имаше анкета по темата, но немога да я открия. Там се споменаваше за въпросните бои и за ефекта от тях. Въпроса ми е, има ли боя специално създадена за боядисване на радиатори с цел по добро излъчване и ако има, къде мога да я намеря. _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gogo Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 17:06 Заглавие: |
|
|
Е значи както си мислех такава боя няма  _________________ home studio |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Съб Ное 19, 2005 0:01 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | Е значи както си мислех такава боя няма  |
Понеже термодинамиката ми е все още прясна...
Черния цвят подобрява топлоотдаването поради факта, че има по-висока "степен на чернота". Ако това е постигнато чрез оксидиране ефекта е 25% подобрение, ако е само с боя (за по-лесно и ефтино), примерно с флаконче спрей или автобояджийски ефекта е по-малък(разбира се слоя трябва да е тънък...т.е. варианта с четката отпада). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 19, 2005 13:16 Заглавие: |
|
|
Понеже и на мен термодинамиката ми е все още прясна, мисля че боята би навредила на топлотдаването повече отколкото черният цвят би увеличил излъчването на енергия в инфрачервния спектър, така че няма полза от файдата.
Все пак да ви запозная с идеята си. Мислех си да почерня радиаторите на парното в къщи и така да се топля повече . Топломерите реагират на разликата в две температури (на радиатора и на стаята), при това положение тази разлика би се намалила. _________________ home studio |
|
|
 |
|