| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 18:06 Заглавие: |
|
|
| Ми то взима от единия а другото от другия и после се сменят, с честотата на звука. Така че ако имаш кондензатори преди стъпалата по над 1000мф се губи смисъла. Особено като е импулсно и работи на висока честота. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 20:29 Заглавие: |
|
|
| brum написа: | | Ми то взима от единия а другото от другия и после се сменят, с честотата на звука. Така че ако имаш кондензатори преди стъпалата по над 1000мф се губи смисъла. Особено като е импулсно и работи на висока честота. |
Тоест неможе ли да стане така . Ми тогава да махна големите кондензатори.  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 20:35 Заглавие: |
|
|
| Не бе човек, може ама е безмислено:) Няма да постигнеш никакво подобрение в работата. По добре да си стоят кондензаторите. |
|
|
 |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 22:18 Заглавие: |
|
|
| здравейте.Влади имам един малък проблем относно филтъра които ми предлагаш.Немога да си намерия такива ферити или троидче.В бургас по магазините се продават много малки.Някои има ли някакво по компромисно решение по въпроса.МОже ли да не се ползва сърцевина или да не е ферит.Някои правил ли е въобще тази схема с импулсните и quad-а.Това смущение нормално ли е ?То се генерира от положителната платка на импулсното и смущава полжителния полюс на входа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 22:21 Заглавие: |
|
|
| brum написа: | | Не бе човек, може ама е безмислено:) Няма да постигнеш никакво подобрение в работата. По добре да си стоят кондензаторите. |
Добре значи мога да захраня от две импулсни по 200вт. всяко , два quad-a по 180вт. - така че да получа 2х180 за автомобил. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 23:02 Заглавие: |
|
|
| kukata написа: | | здравейте.Влади имам един малък проблем относно филтъра които ми предлагаш.Немога да си намерия такива ферити или троидче.В бургас по магазините се продават много малки.Някои има ли някакво по компромисно решение по въпроса.МОже ли да не се ползва сърцевина или да не е ферит.Някои правил ли е въобще тази схема с импулсните и quad-а.Това смущение нормално ли е ?То се генерира от положителната платка на импулсното и смущава полжителния полюс на входа. |
За предпочитане е да си намериш феритна пръчка(нямаш ли някое старо радио) или готово тороидче, на което се навива медния лакиран проводник. Без ферит навивките се увеличават и то доста, от там се получават по-големи загуби на мощност в филтъра. Не е приемливо за такива големи токове, които ще протичат през намотката.
П.С. Ако имаш още въпроси към мене, на среща съм, но ще ти пиша на Л.С. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 19, 2005 15:43 Заглавие: |
|
|
Вижте какво ми отговориха от МК относно проблема ми.Какво ще кажете?
Здравейте,
За изчистване на високочестотните шумове които нормално внася
всяко
импулсно захранване е предвиден дросела в изхода на схемата. Ако той не
върши работата си, променете броя на навивките му. На практика
изчистването се постига експериментално. Ако всъка от платките сама по
себе си не внася смущения, това означава че смущението се
получава
само когато свържете двете платки заедно, а това е малко странно.
Опитайте
с разделяне масата на усилвателя от масата на сигнала. За целта на
масата на сигнала свържете последователно НЕЕЛЕКТРОЛИТЕН кондензатор
600nF
до 1uF. |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 19, 2005 18:12 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | | brum написа: | | Не бе човек, може ама е безмислено:) Няма да постигнеш никакво подобрение в работата. По добре да си стоят кондензаторите. |
Добре значи мога да захраня от две импулсни по 200вт. всяко , два quad-a по 180вт. - така че да получа 2х180 за автомобил. |
А КПД-то каде забрави? А то е обикновенно около 66% така че - 2 х 120W горе долу. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 19, 2005 21:17 Заглавие: |
|
|
| brum написа: |
А КПД-то каде забрави? А то е обикновенно около 66% така че - 2 х 120W горе долу. |
Еми ето за това си търся други ферити така че от импулсно да изкарам около 300вт. , а двата QUAD-а да развият пълната си мощност. Ще пробвам с два ферита от импулсни АТХ. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 2:11 Заглавие: |
|
|
| Абе при феритите не само размера има значение:) Ако му дигнеш честотата на работа ще изкарва повече мощност. Стига ферита да може да работи на такава честота. |
|
|
 |
|