| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2004 20:48 Заглавие: връзка компютър-компютър - как да стане |
|
|
| искам да свържа два компа на не много голямо разстояние - 20 тона метра, но връзката да е безжична, защото м/укомповете мястото не е мое и не мога да прекарам кабел. не ме интересува скоростта - и 5 кб ще е добре. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 7:49 Заглавие: |
|
|
Има безжични лан-карти! но са скъпички, е зависи от критериите за скъпо де  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 15:29 Заглавие: |
|
|
Най ефтиния вариянт е да си инсталираш мрежови карти и на двата компютара и да си ги свържеш с едно кръстосано кабелче.
Като сума ще ти дойде около 40,50 лева. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 17:37 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Най ефтиния вариянт е да си инсталираш мрежови карти и на двата компютара и да си ги свържеш с едно кръстосано кабелче.
Като сума ще ти дойде около 40,50 лева. |
Какви 40-50 лева бе приятелю, ланкартите са по 5-6 долара а кабела е па 50ст.метъра, проблема е че човека иска БЕЗЖИЧНА връзка! |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 17:46 Заглавие: |
|
|
Прав си че е за безжична не съм го прочел до края.
А относно цената казах я опиентировъчно  |
|
|
 |
slav4o_com Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 20:07 Заглавие: |
|
|
| имаше подобна тема скор във този форум само че за 200м ставаше въпрос |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 20:20 Заглавие: |
|
|
| аз видях че има тема за връзка комп GSM, а на мен ми трябва комп - комп и си помислих че ще са сходни. не знам дали може да се осъществи такава връзка с подобни предаватели-приемници. ако някой е правил нещо подобно да каже(подобно имам предвид връзка комп - комп). |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2004 8:11 Заглавие: Връзка без кабел между 2 компютъра |
|
|
Разгледай руските сайтове - там има доста неща по този въпрос - виж в www.rlocman.ru _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
peterhr Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 09, 2004 15:19 Заглавие: wireless LAN |
|
|
| Продават се такива wireless карти. За това разстояние ще ти трябват само карти, без антени, access point и т.н. Но пак няма да е много евтино. Може би над 100лв. Провери в google.com с име "wireless LAN". |
|
|
 |
slav4o_com Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2004 14:01 Заглавие: |
|
|
Имаше някакавъв начин да се свържат два компютъра през COM1 или COM2 със кабел.Ако се направят устройства които да предават сигналите от тези портове може да стане... Все пак имаше тема за връзка компютър компютър.Предложих да се използват LASER pointer (2 броя естестено) като предаватели и два фотоприемника.Ще трябва и малко електроника покрей тях...  |
|
|
 |
|