| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 17:31 Заглавие: Цветомузиката от МК |
|
|
Как да вържа цветомузиката на МК към аудио изхода на уредбата ( с оптрон , траф ) , тъй като директно не става. Направих я , но с тоя микрофон на входа е много неточно и неудобно. Ако някой има идеи да сподели по какъв начин да е приспособа за аудио изход.
А ето е и въпросната схема: http://www.mladkonstruktor.bg/Color.htm _________________ Всичко е ток и жици... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 19:46 Заглавие: |
|
|
| Ми че точно там кадето пише 2.5В захачаш сигнала:) Точно преди потенциометъра. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 20:04 Заглавие: |
|
|
Хах , ми аз затова питам щото нестава така. Я погледнете къде е масата на цветомузиката - или се пада на фазата или на нулата на 220в. . Ми на усилвателя или компа масата си е 0 , но ако се падне на цветомузиката масата да е фазата става БУУУМММ . Затова питам как може да се раздели галванично входа на цветомузиката от изхода на компа.  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 20:40 Заглавие: |
|
|
| Ъъъъ, недоглеждане:) Ми тогава като вариант с трансформаторче:) Пробваи да си навиеш с някаква феритна сърцевина, продават съгласуващи трансформатори но са скъпи, пък в случея качеството не е важно особенно. На неомонтана има подобен кит, обаче там използват оптрони преди тиристорите, и цялата схема преди това е на 12V. Тя работи добре:) |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 18:06 Заглавие: |
|
|
А някой правил ли я на неомонтана цветомузиката и как се държи , защото разбрах че била много капризна. http://www.neomontana.dir.bg/kit95.htm  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 0:55 Заглавие: |
|
|
| Аз съм я правил, при мен проблеми нямаше почти никви - един изгорял оптрон и резисторите преди УЕ на тиристорите сменях. От тогава до сега имам само един изгорял тиристор че пробвах с халогенни цветни лампи, които не издържаха дълго на мигането и едната изгоря заедно с тиристора. А я имам от 3-4 години някаде. |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 8:33 Заглавие: цв-ка |
|
|
Здравей getzata
Много удобен и сигурен вариант е да използуваш МОС 3062 и др. подобни,като пример виж схемата от МК ТЕРМОРЕГУЛАТОР С "МЕКО" РЕГУЛИРАНЕ.От сх-та на цв-та Д7,8,9 ги заместваш със светодиода на оптрона,като катодите отиват към маса а не към тиристора и задължително използуваш трафа 220/9 волта,като премахваш веригата между първичната и вторичната намотки Добре е вместо тиристор да сложиш симистор т.е. ползвай съчетанието от МОС **** и симистор и R9 ,R10 от горепосочената схема !
С поздрави hshop ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 14:10 Заглавие: |
|
|
Aха , разбрах , Благодаря за съветите ще пробвам и ще кажа резултата.  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 22:37 Заглавие: ами |
|
|
и аз имам желание да си направя някакъв ефект но .. идеята за мигащи лампи нещо не ме кефи тук има тема за други ефекти .. дори и да не е лазерен може да се използва концентрираната светлина на някоя лампа .. и да се получи същият ефект един вид скенер като лазерните ... хубавото е че е безопасно да се насочва към хора _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|