| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 8:50 Заглавие: за СХОДИМОСТ в монитора |
|
|
Монитор 17" KDS mod:VS-9e . Сходимоста/динам./ по краищата е отврат. Вътре /Естествено/ няма нищо за въртене.Монитора няма други дефекти.От сайта на KDS свалих драйвер за подобен/моя го нямаше/ монитор.Никакъв ефект.Като че Видеодрайвера ми /nVidia-detonator-- някой си/ не го възприе на сериозно.Или аз нещо не направих както трябва. Тъй като по въпроса не съм сведущ, Моля който е наясно с методиката и/или програмата за Сходимоста да драсне някой ред или съобщи нещо /че ми се изкриви погледа вече- /. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 10:41 Заглавие: |
|
|
| И аз колеги имам проблем с моя .При мен периодично започва да трепти картината а сега впоследно време само половината екран вляво трепти а другата половина е нормална.Монитора е нов на един месец. 17инча MAG. Така че нещо и по това ако някой знае... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 14:47 Заглавие: |
|
|
За корекция на сходимоста има една малка платка с пластмасов предпазител ( капак ) разположена над отклонителните бобини на кинескопа на нея има 2 или 3 тримера. Дефекта е в нея и е: прекъснал кондензатор; резистор или студена спойка.
Не те съветвам да ги въртиш а да потърсиш проблемния елемент и да го подмениш, но ако не си на ти с техниката го занеси на сервиз работата е за 30мин (е има и изключения) но изисква познания и опит.
За трептенето, спасение няма получава се от вуншни магнитни полета породени от ел. инсталации или електрически прибори. поради тази причина си преместих PC-to в друга стая.  |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 17:24 Заглавие: |
|
|
Също така и от UPS-а ако е наблизо. ' ' |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 19:02 Заглавие: |
|
|
| Понеже съм малко невеж в термините ако под UPS се разбира самия компютър то монитора е до него но и в сервиза ми монитора е до компютъра а няма трепкане.Колкото до други външни смущения няма защото в стаята няма нищо електрическо освен телевизора но той е вдругия край пък трептене имам икогато той не работи.Мен повече ме интересува дефекта дали е в монитора или в компютъра. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 20:52 Заглавие: |
|
|
| UPS-a е устройство което служи да захрани системата за кратко време при спиране на тока, предполагам че нямаш такова щом питаш какво е това, проблема ти най-вероятно е в монитора, пробвай да му смениш местото в стаята, да го завъртиш или преместиш малко, но смущението ти не вярвам да идва от близостта на самия компютър тъй като той е в екранираща метална кутия., но знае ли човек??? |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 21:15 Заглавие: |
|
|
| Да нямам такова устройство.Преди да започне да трепти чувам едно прещтракване в компютъра.Тия дни ще разменя двата си монитора и тогава ще разбера къде епричината. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 22:26 Заглавие: |
|
|
| А да не би отляво да имаш до монитора тонколона? |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 6:36 Заглавие: |
|
|
Благодаря изрично на Петров за съвета. Явно всеки има нужда от критика от време на време. В случая аз. Работата е там ,че преди 6мес. ми се наложи да ремонтирам един скъп 19"DELL --на комп. фирма-- с късо м/у катод и решетка и оттам разкривена маска.Набързо го огледах -/много желяза много нещо/ и видях тримери само за Фокуса и типичната за Тринитрон вертикална стат.сходимост. -/имам не малък опит с ТВ, климатици и др, но с компютри и монитори до преди 6мес. не.--С`е ла ви--/ . Имаше и куплунг изведен с капаче на страничния панел. От --комп.фирмата-- не знаеха какво е. На другия ден си получих поръчаните при тях компютър и монитор ІІупотр. Докато се сетя да си разгледам сериозно монитора--1мес гаранция изтече. Така че взех една лампа и занадничах през отворите. Като не видях нищо да стърчи от бобината /тримерите не са скрити, но са с цвета на пластмасата и въобще не личат/ реших че работата става софтуерно и само си губя времето. Вчера обаче го отворих и установих, че е запознат с гравитацията/ в смисъл че е падал сериозно/.вътре ламарините силно изкривени,винтовете им изтърбушени от леглата, платката на кинескопа се усукала барабар с крачетата на кинеск. на 30 град. Че и окъсил и цъфнал неполярен електролит-100в на извода на АБЛ. Платката сходимост /с 3тримера/обаче си работи. След реглажа сходимоста /червен-син/ е доста по-добре, но не достатъчно.Същевременно пък нямам Цветни петна - като че маската е добре. Остава да развъртя магнитите /главното отклонение е Ч/С по вертикала в краищата/. Мисля че бяха: /от към бобината/ 1=чистота; 2= Ч/С; 3= Ч+С/Злен. Но май трябва да си ги припомня. и Време. Все пак главния въпрос отначало си остава: Дали имате случай с монитор при който всичко /без примерно Фокуса/ се регулира софтуерно /включително Сходимоста/.И ако да ПРИНЦИПНО как се процедира-- с програми,драйвери, с външни тастатури/тестери включени отстрани/отзад на монитора или друго. и тези допълнителни куплунзи средство до какво осигуряват--памет,процесор, І2С,....? -Наивни за някои въпроси,но някой може би също си ги задава./друг пък ги знае. Р.С. Много Важен за мене въпрос: вчера си свалих точния драйвер --VS-9e.ехе-- за моя KDS монитор, но той бил за Уин 95,98,МЕ а аз съм с ХР. Какво да очаквам,как да процедирам,и трябва ли ми всъщтност този --VS-9e--..  |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 6:58 Заглавие: |
|
|
за Kotzev . Казваш че се чува - прещракване - от Компютъра преди трептенето, но той е до монитора, значи е възможно звука да е от монитора. АКО е така значи това е шума от цъкането на релето на размагнитването ,което би означавало че трептенето е от повреда в системата за размагнитване. В някои системи има 2намотки - лява и дясна - за размагнитване ,което обяснява ефекта с трептенето само от 1страна. просто ИДЕЙКА. |
|
|
 |
|