| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 13:48 Заглавие: Клонинг на МАС адрес |
|
|
| Някой знае ли как да клонирам МАС адреса на лан-карта? Тоест искам да имам две лан-карти с еднакъв МАС адрес! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 14:37 Заглавие: |
|
|
| Записан е в чипчето с паметта ( обикновенно са 8 пинови ). Друг вариант е ако драиверите позволяват ( под windows ), ако е за linux става винаги с ifconfig. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 14:58 Заглавие: |
|
|
| Под Windows трябва да има някаква програмка, ама коя и къде се намира в нет-а? Това е въпроса. |
|
|
 |
bubo Нов потребител

|
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 18:05 Заглавие: |
|
|
За каква програмка говориш? Не е нужна!
Отиваш на "Properties" на връзката и от там има "Configure..." което се отнася за самият мрежов контролер. Там намираш "Local Administered Address", поне на моя така пише - с Broadcom съм, и там пишеш адреса без разделители.
Под Linux се правеше с ifconfig, но точния синтаксис не помня, а и не всички драйвери поддържат (някой за WiFi например нямат такава възможност). _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 21:24 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | За каква програмка говориш? Не е нужна!
Отиваш на "Properties" на връзката и от там има "Configure..." което се отнася за самият мрежов контролер. Там намираш "Local Administered Address", поне на моя така пише - с Broadcom съм, и там пишеш адреса без разделители.
Под Linux се правеше с ifconfig, но точния синтаксис не помня, а и не всички драйвери поддържат (някой за WiFi например нямат такава възможност). |
Това което си писал е вярно, но aко самите драивери не позволяват тази възможност, програмката е наложителна.SMAC, също става. _________________ BE ON EDGE
Последната промяна е направена от Vladi на Вто Ное 22, 2005 22:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:03 Заглавие: |
|
|
От първия адрес си дръпнах GentleMAC и мисля че с нея ще свърша работа, сега остава да смъкна лан-ката от рутера и да пробвам, а на втория линк иска парола за даунлоад  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:22 Заглавие: |
|
|
| Ами може, ама се бърка в регистрите и се сменява адреса ,така че доставчика вижда един адрес, а клиента разполага с два ,но това е забранено или аз не съм разбрал правилно въпроса. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:29 Заглавие: |
|
|
| Не, нещо не съм изяснил изглежда, идеята е да имам резервна лан-карта със същия МАС адрес като основната, и при повреда да я сложа веднага и да не прекъсва интернета, в противен случай е необходимо да се обаждам до доставчика, той да види новия мас адрес на новата лан-ка, да го коригира в техните програми и става дълга и широка. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:40 Заглавие: |
|
|
| Ами не виждам причина да има две карти ,а адреса да е един и същ ,просто доколкото знам доставчика не се интересува от това колко карти има машината.Мисля че ако се обадите и кажете ,че имате 2 карти не е проблем да се даде и друг адрес за втората карта но може и да бъркам. |
|
|
 |
|