| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 16:22 Заглавие: Проблем със безжичен телефон PANASONIC |
|
|
Колеги в къщи имам безжичен телефон PANASONIC модел KX-TC1025BGB
От няколко месеца ми прави следния проблем:
Както говоря от слушалката и изведнъж все едно затварям и връзката прекъсва. Включвам интерком връзката и след около минута пак връзката се разпада при това без да шуми или нещо подобно. Просто все едно съм затворил аз.
Същия ефект се получава ако слушалката няма обхват с майката и след известно време изключва. Това е нормално, но да има обхват и да изключва просто незнам от какво може да е.
Другото, което прави телефона и вероятно свързано с първото е, че ако слушалката не е на телефона и изгасне тока за 2-3 часа когато дойде тока слушалката не разпознава майката т.е не може да се свърже с нея, дори и след поставянето и на майката. По принцип преди като я поставех на майката се решаваше проблема. Сега трябва да седи на майката поне 24 часа, за да се разпознаят. Или другия вариант е след многократно включване или изключване на телефона от мрежата при поставена на него слушалка.
Моля ви някой ако е наясно с проблема да ми отговори, че така все едно слушалката е неизползваема.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 19:28 Заглавие: Re: Проблем със безжичен телефон PANASONIC |
|
|
| ivo1 написа: | Колеги в къщи имам безжичен телефон PANASONIC модел KX-TC1025BGB
От няколко месеца ми прави следния проблем:
Както говоря от слушалката и изведнъж все едно затварям и връзката прекъсва. Включвам интерком връзката и след около минута пак връзката се разпада при това без да шуми или нещо подобно. Просто все едно съм затворил аз.
Същия ефект се получава ако слушалката няма обхват с майката и след известно време изключва. Това е нормално, но да има обхват и да изключва просто незнам от какво може да е.
Другото, което прави телефона и вероятно свързано с първото е, че ако слушалката не е на телефона и изгасне тока за 2-3 часа когато дойде тока слушалката не разпознава майката т.е не може да се свърже с нея, дори и след поставянето и на майката. По принцип преди като я поставех на майката се решаваше проблема. Сега трябва да седи на майката поне 24 часа, за да се разпознаят. Или другия вариант е след многократно включване или изключване на телефона от мрежата при поставена на него слушалка.
Моля ви някой ако е наясно с проблема да ми отговори, че така все едно слушалката е неизползваема.  |
Почисти контактите на майката и слушалката. На някои модели вътре в майката има едни пружинки, който натискат контактите навън, махни ги и сложи кабелчета. Надявам се това да ти е проблема.
Успех! |
|
|
 |
nikokl Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 20:19 Заглавие: |
|
|
Смени филтровият кондензатор
А сигурен ли си че батерията е редовна |
|
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:27 Заглавие: |
|
|
а изписуква ли слушалката преди това ?
пробвай с друга слушалка , на този модел стават и от 1015 , 1035 ..
може проблема да се дължи на дуплексерите или мч филтри в слушалката или кварца , пробвай я на друг апарат и обратното. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 2:33 Заглавие: |
|
|
За контактите проверих. Не е.
За кой кондензатор става дума. За този на захранването ли??
Че съм я изпускал да вярно е. Много пъти.
Но вътре филтрите са индукционни бобини с ферити и не вярвам да са те проблема.
Батерията е чисто нова, но и със старата правеше така.
Май ще взема да я пробвам другаде тази слушалка.
Няма ли обаче вероятност да е от майката?
На някой да му се намира схема на това чудо или сервизно описание или нещо такова. Ще съм много благодарен. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 14:28 Заглавие: Re: Проблем със безжичен телефон PANASONIC |
|
|
Имам схемата ,потърси я в монитор.нет.ру и ако я няма там ще ти я пратя на майл.
мисля че можеш да пробваш слушалката на цялата серия 10хх |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 14:30 Заглавие: Re: Проблем със безжичен телефон PANASONIC |
|
|
| как ти прекъсва връзката? лампичката на майката продължава ли да свети или изгася? |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 16:38 Заглавие: Re: Проблем със безжичен телефон PANASONIC |
|
|
| dtmf написа: | | как ти прекъсва връзката? лампичката на майката продължава ли да свети или изгася? |
Изгася и лампичката на майката и лампичката на слушалката, като при спирането се чува краткотрайно "пуф".
Когато бях със старата батерия, понеже тя падаше бързо, го държах отворен около 5 минути и после проблема се оправяше.
Явно като падне батерията малко работи, но когато е заредена не работи. Сложил съм оригинална батерия. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 16:49 Заглавие: |
|
|
Проблема ти е в майката,Има един чип SMD монраж в който е междинната.ННе мога да се сетя сега какъв е ,Трябва да се презапоят сички SMD елементи около неги и самия чип. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|