Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със безжичен телефон PANASONIC

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 16:22    Заглавие: Проблем със безжичен телефон PANASONIC Отговорете с цитат

Колеги в къщи имам безжичен телефон PANASONIC модел KX-TC1025BGB

От няколко месеца ми прави следния проблем:
Както говоря от слушалката и изведнъж все едно затварям и връзката прекъсва. Включвам интерком връзката и след около минута пак връзката се разпада при това без да шуми или нещо подобно. Просто все едно съм затворил аз.
Същия ефект се получава ако слушалката няма обхват с майката и след известно време изключва. Това е нормално, но да има обхват и да изключва просто незнам от какво може да е.
Другото, което прави телефона и вероятно свързано с първото е, че ако слушалката не е на телефона и изгасне тока за 2-3 часа когато дойде тока слушалката не разпознава майката т.е не може да се свърже с нея, дори и след поставянето и на майката. По принцип преди като я поставех на майката се решаваше проблема. Сега трябва да седи на майката поне 24 часа, за да се разпознаят. Или другия вариант е след многократно включване или изключване на телефона от мрежата при поставена на него слушалка.
Моля ви някой ако е наясно с проблема да ми отговори, че така все едно слушалката е неизползваема. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 19:28    Заглавие: Re: Проблем със безжичен телефон PANASONIC Отговорете с цитат

ivo1 написа:
Колеги в къщи имам безжичен телефон PANASONIC модел KX-TC1025BGB

От няколко месеца ми прави следния проблем:
Както говоря от слушалката и изведнъж все едно затварям и връзката прекъсва. Включвам интерком връзката и след около минута пак връзката се разпада при това без да шуми или нещо подобно. Просто все едно съм затворил аз.
Същия ефект се получава ако слушалката няма обхват с майката и след известно време изключва. Това е нормално, но да има обхват и да изключва просто незнам от какво може да е.
Другото, което прави телефона и вероятно свързано с първото е, че ако слушалката не е на телефона и изгасне тока за 2-3 часа когато дойде тока слушалката не разпознава майката т.е не може да се свърже с нея, дори и след поставянето и на майката. По принцип преди като я поставех на майката се решаваше проблема. Сега трябва да седи на майката поне 24 часа, за да се разпознаят. Или другия вариант е след многократно включване или изключване на телефона от мрежата при поставена на него слушалка.
Моля ви някой ако е наясно с проблема да ми отговори, че така все едно слушалката е неизползваема. Sad

Почисти контактите на майката и слушалката. На някои модели вътре в майката има едни пружинки, който натискат контактите навън, махни ги и сложи кабелчета. Надявам се това да ти е проблема.
Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nikokl
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени филтровият кондензатор
А сигурен ли си че батерията е редовна
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sigkill
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

а изписуква ли слушалката преди това ?
пробвай с друга слушалка , на този модел стават и от 1015 , 1035 ..
може проблема да се дължи на дуплексерите или мч филтри в слушалката или кварца , пробвай я на друг апарат и обратното.
Върнете се в началото
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 23, 2005 2:33    Заглавие: Отговорете с цитат

За контактите проверих. Не е.
За кой кондензатор става дума. За този на захранването ли??
Че съм я изпускал да вярно е. Много пъти.
Но вътре филтрите са индукционни бобини с ферити и не вярвам да са те проблема.
Батерията е чисто нова, но и със старата правеше така.
Май ще взема да я пробвам другаде тази слушалка.
Няма ли обаче вероятност да е от майката?
На някой да му се намира схема на това чудо или сервизно описание или нещо такова. Ще съм много благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 23, 2005 14:28    Заглавие: Re: Проблем със безжичен телефон PANASONIC Отговорете с цитат

Имам схемата ,потърси я в монитор.нет.ру и ако я няма там ще ти я пратя на майл.

мисля че можеш да пробваш слушалката на цялата серия 10хх
Върнете се в началото
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 23, 2005 14:30    Заглавие: Re: Проблем със безжичен телефон PANASONIC Отговорете с цитат

как ти прекъсва връзката? лампичката на майката продължава ли да свети или изгася?
Върнете се в началото
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 23, 2005 16:38    Заглавие: Re: Проблем със безжичен телефон PANASONIC Отговорете с цитат

dtmf написа:
как ти прекъсва връзката? лампичката на майката продължава ли да свети или изгася?

Изгася и лампичката на майката и лампичката на слушалката, като при спирането се чува краткотрайно "пуф".

Когато бях със старата батерия, понеже тя падаше бързо, го държах отворен около 5 минути и после проблема се оправяше.
Явно като падне батерията малко работи, но когато е заредена не работи. Сложил съм оригинална батерия.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Ное 23, 2005 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема ти е в майката,Има един чип SMD монраж в който е междинната.ННе мога да се сетя сега какъв е ,Трябва да се презапоят сички SMD елементи около неги и самия чип.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети