| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pexli Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 9:35 Заглавие: |
|
|
| Всички профили които се внасят в БГ са турски така че няма кво да се заблуждаваме дами и господа.Производител съм на PVC дограма от 10 години.Профилите си ги внасям аз така че ми е известно повечето фирми от къде внасят и с какви профили работят.Някой колега беше писал за К-стъкло.Колега човека търси нещо сносно на добра цена.К-стъклото ще му струва колкото цялата дограма.Новият Български профил се казва Профилинк.Произвежда се по Австрийски лиценз в БГ.Работя в момента с него и горе долу съм доволен от качеството.Тва за закамяването на дограмата и провисването, че зависело от закамяването беше няй-голямата глупост която съм чувал.Провисването на отваряемите части зависи единственно от това какви луфтове са оставяни при изработката на крилото в цеха(или гаража) и след това съответният монтажник колко ще натегне крилото.Призблизителна цена на дограма с БГ профил на квадрат 110 - 140 лв на квадратен метър.Двойноотваряеият механизъм е 50 кинта(само ако искаш). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 17:15 Заглавие: |
|
|
Благодаря. Ако е възможно две думи за необходимоста от тройния стъклопакет въобще и за възможното му съчетание с Профилинк.
Трябва ли да търся специална фирма за стъклопакет и коя (имам кой да ми направи дограмата на ниска цена), понеже съседа ми миналата година си сложи "Саламандър" а сега му се налага да сменя или ремонтира стъклопакетите ( в същата фирма чрез познат). |
|
|
 |
pexli Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 17:21 Заглавие: |
|
|
| plm написа: | Благодаря. Ако е възможно две думи за необходимоста от тройния стъклопакет въобще и за възможното му съчетание с Профилинк.
Трябва ли да търся специална фирма за стъклопакет и коя (имам кой да ми направи дограмата на ниска цена), понеже съседа ми миналата година си сложи "Саламандър" а сега му се налага да сменя или ремонтира стъклопакетите ( в същата фирма чрез познат). |
По принцип в която фирма си поръчаш дограмата те си поръчват стъклопакетите и си ги монтират.Не се наемай да си търсиш ти стъклопакети.Профилинк може да се комбинира с троен стъклопакет стига този който ще ти прави дограмата да има нужният стъклодържач(ако няма да провери при доставчика дали има в наличност и да го купи).Ми това е в общи линии.Може да се появи конденз по стъклата вутре в помещението след монтажа не се шашкай. |
|
|
 |
mitko_pitko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 17:28 Заглавие: ;) |
|
|
Приятелю аз не претендирам че съм запознат с историята на дограмата защото една година съм се занимавал с монтаж на дограма а не с маркетинг но съм монтирал Вайс Профил, Рехау и Кьомерлинг и отделно съм виждал доста други марки дограми с различни обкови и да ти кажа има доста голяма разлика между качеството на профила произведен в Германия и профила произведен по немски лиценз а за обкова да не говорим! Ти каква дограма би си сложил във Вас? ( може би Вайс или Саламандър ) _________________ Make love, not war! |
|
|
 |
pexli Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 8:45 Заглавие: Re: ;) |
|
|
| mitko_pitko написа: | | Приятелю аз не претендирам че съм запознат с историята на дограмата защото една година съм се занимавал с монтаж на дограма а не с маркетинг но съм монтирал Вайс Профил, Рехау и Кьомерлинг и отделно съм виждал доста други марки дограми с различни обкови и да ти кажа има доста голяма разлика между качеството на профила произведен в Германия и профила произведен по немски лиценз а за обкова да не говорим! Ти каква дограма би си сложил във Вас? ( може би Вайс или Саламандър ) |
Salamander-произведена в Румъния по УЖ немски лиценз.Вайс профил произведена в Турция пак по някакъв лиценз.Вкъщи съм с турски профил от 10 години.Никакъв проблем.В турция можеш да си поръчаш профил с каквито си искаш лепенки по него. Не се заблуждавай за обкова.В турция има такива обкови че свят ще ти се завие,но просто не се внасят защото в БГ няма кой да си го позволи.Ти би ли си позволил да дадеш 600 евро за един механизъм?Едва ли. |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 10:58 Заглавие: |
|
|
Най-важното като си поръчаш дограма е да изглеждаш интелигентен и че си навътре в нещата (това е съвет от мен) Баща ми има фирма за щори и дограма дограма прави от 2 години в София и 1 във Варна че съм много наясно немога да кажа но дочувам че Блик нещо започва да се излага иначе до сега само с тях е работил. За стъклопакета- с това също трябва да се внимава да не ся някакви стакла залепени в "гаража под блока" Истинския стъклопакет е двубариерен!. Никои нищо не спомена за обкова(само че е важен) попитаи какъв обков използват и колко цикала на отваряне има ,дали целя е такъв (какъвто ти казват)или само видимите елементи. Аз ти препоръчвам
G-U има 3но регулируем 50 000цикъла на отваряне немски е и е по скъп естествено .
И още нещо да ти кажа ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА!!!
едит1:
pexli- незнам какво е това схващане на хората че турското е лошо!?
Естествено че ще е лошо като НИЕ българите отиваме там и копуваме най-евтиното!!! иначе има и качествени продукти. Същото схващане има и за китаиските стоки
едит2:)
конденз- това е страшно само когато е м/у двете стъкла(ако има такова нещо означава че нямаш стъклопакет а обикновенни 2 прозореца)
за Кстъклото- аз не ти го препоръчвам причината:
когато човек диша отделя влага когато готви пак и ми кажи тази влага къде отива?? (незнам дали да ти го оставя сам са помислиш )
ми къде - отива на най-студеното и се втечнавя (става ВОДА) така попринцип това място е именно стъклопакета защото е най-студен, а след като сложиш К стъкло каде ще отиде ми на най-студеното ама това вече не стъклопакета е примерно някои ъгъл на стаята и следователно се втечнява тогава там се образува МУХЪЛ! това е малко като за малоумни го написах ама така ми доидемного изчерпателно
хаиде и внимавай! |
|
|
 |
|