| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 14:45 Заглавие: Коя схема е структорна и коя функционална ? |
|
|
Схемите са качени към Attach-a. Според мен първата е структурна, а втората - функционална, но според някой други книги втората също я дават като структурна. Та въпроса ми е какъв е критерия, по който се наименоват двете схеми? Благодаря. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 15:39 Заглавие: |
|
|
Ами сега ???? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 16:20 Заглавие: |
|
|
На пръв поглед питането ми е ламерско, обаче е от съществено значение. Чертежите ще се гледат от доценти и доктори и не бива да се излагаме с такива елементарни неща.  _________________
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 16:31 Заглавие: |
|
|
По мое мнение първата е структурна . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 10:48 Заглавие: |
|
|
| Първата е структурна,тъй като описва изделието по блокове,втората е функционална защото дава чрез какви математически функции се управлява крайното устройство. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 14:02 Заглавие: |
|
|
Хиляди благодарности! Нема кой да мисли! Отговорът се е криел в самия въпрос - самата дума функционална идва от функция, а във втората схема присъстват точно такива ... Закривам темата. _________________
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 10:56 Заглавие: |
|
|
Ами по БДС не е точно така, функционална схема идва ит функция, в смисъла предназначение а не математическа функция, в функционалната или блоковата схема имаш, усилвател, филтър, суматор и т.н. Не мога да ти видя картинките. Структурна схема не помня да има. Структурна схема може да има в частни случаи, тя касае точно стктура, примерно структурна схема на каблена мрежа.
Електронните устройства имат :
Принципна схема
Блокова/Функционална схема
Монтажна схема
Принципно едно изделие е съпроводено с доста документация, но повечето се вписва в една от горните категории, освен схеми има надеждностни, термални анализи, спецификации и др. |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 10:19 Заглавие: |
|
|
Структурните схеми се използват при математическото моделиране. Чертаят се като блокове и в тях се пише формулата, която описва действието на блока математически. Най-често това са предавателни функции, комплексни коефициенти на усилване, диференциални уравнения и др. Подобни. Типично приложение имат в системите за автоматично регулиране и управление. _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 14:12 Заглавие: |
|
|
След мнението на Сапунджиев нещата се обърнаха отново на 180 degree. Искаше ми се да не задавам глупави въпроси, при положение, че би трябвало да за знам отговора. Утре ще се наложи да го задам, колкото и да не ми се иска  _________________
|
|
 |
|