Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

"брум" в колоните или как да се преборим с него...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2004 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

kostadin iantchev големи благодарности спаси ми няколко дни работа.
До сега само ги бях виждал по каталози.

10x и ще почерпя Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2004 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Петров , аудио трафовете са обикновенно с импеданс м/у 300 и 600 ома ( поне тези на NEUTRIK ) и проблем със съгласуването не виждам . Имат възможност за симетрично и несиметрично свързване . Честотната им лента е равна от 15 Hz до над 20 kHz . ( мерено със SPEKTRALAB ) . Нелинейните изкривявания не коментирам - те са компромис ... Аз не казах че това е най-качественото решение , а че е най - лесно за реализация и с гарантиран ефект
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2004 14:15    Заглавие: Отговорете с цитат

juve, нищо ли не разбра от двата линка и всичкото обсъжане и писанията ми? Изкарай си кабелната от телевизора. Спира ли брума? Слагай си разделител на кабелната (10лв.) иначе ще си поредния със взривен компютър и телевизор. Това винаги са над 100$. Нещо неясно?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
juve
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2004 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
juve, нищо ли не разбра от двата линка и всичкото обсъжане и писанията ми?

Спокоино, бе човек! Исках само да се пошегувам! Ако си прочел нещо и от другия форум, ше си разбрал, че си падам малко шегаджия, но те уверявам, че от писанията ти има полза и даже персонално ти благодаря за отзивчивоста.... просто се пошегувах, че един предлага да се неутрализира кабеларката, а друг се насочва към аудио връзката....не съм искал да дразня никого.... Smile
Върнете се в началото
juve
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 05, 2004 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да отбележа, че неочаквано се натъкнах на следния проблем: Никои не може да посочи някакво стандартно наименование на тоя "чарколак"!
Един му вика " галваничен разделител за кабелна" , друг филтър за "чинч" ,трети изолатори" (изолиращ в.ч. трансформатор) ...в резултат се отбих засега в 2 магазина, ( единия е в Асеновград ) където с "ококорени очи и зяпнала уста" гледаха моите старания да им обясня какво искам. Може ли някои да ми каже Истинското Техническо Наименование, та да мога да кажа " искам еди си какво" а не жалкото " ами вижте сега...трябва ми едно такова нещо , дето..... "
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 7:49    Заглавие: Отговорете с цитат

juve
Галваничен разделител за кабелна; изолатори и изолиращ в.ч. трансформатор - е еднои също устройство което ти разделя кабелната от телевизора.
А филтър за "чинч" с разделителен трансформатор е такова устройство което ти разделя компютъра ( аудио източника ) от усилвателя и ще ти помогне да се справиш с брума.
А за стандартно наименование не питай Smile

Всичко вече е написано дадени са ти изключително компетентни съвети от колегите в този и другия форуми и не смятам че е удачно да им губиш повече времето с въпроси а купувай един разделител за кабелна и два за чинч (забрави че ще ги намериш в провинцията), а да се шегуваш с магазинерите може Smile

toltec
Напълно на ясно съм с параметрите на разделителните аудио трансформатори и знам че са най лесното но не и най сигурното и качествено решение, тествал съм само унгарски и чешки но те бяха само за симетрично свързване при асиметрично приемаха близкия средновълнов предавател при това доста качествено Smile , предполагам че тези на NEUTRIK са по качествени.

BRGS
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Само дето не виждам какъв е смиасъла да слагаш галваничен разеденител кам кабелната след като проблема ти е във връзката между компютъра и аудио усилвателя.
Според мен ако си махнеш зануляването на контакта към който ти са включени РС и усилвателя и му направиш вместо него едно земно проблема ще ти изчезне.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Авг 06, 2004 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Гост, като прочетеш двата линка от предните ми постове ще разбереш. А и дори да е включен само телевизор, пак има смисъл. Обикновено след мълния трябва да се смени всичко - ремонта е икономически неизгоден. Това ли искаш? Мога да те уверя че тези телевизори никак не са приятни за работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
juve
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурно досадих на много хора, ама кажете моля ви се кое е по добро :
http://kaufen.conrad.de/szu_14_dc.asp

или това:

http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b2c/~flN0YXRlPTI4MzA5MjU1NzQ=?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&glb_user_js=Y&shop=B2C&p_init_ipc=X&~cookies=1

Благодаря предварително
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте колеги.
Имам към вас един единствен въпрос и той е какъв е смисъла да разделяте кабелната след като брума е в усилвателя.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети