| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 16:07 Заглавие: Преходник за FC-PGA2 |
|
|
Колеги търся преходник FC-PGA2 за да мога да пусна процесор TUALATIN на дъно с процесор COPERMINE. Някой да се е занимавал с такива неща и да даде съвет как става номера без преходник или евентуално от къде може да се закупи.
Дъното ми е Acorp 6A815E на лепенката на PCI слота пише 6А815EP същият надпис го има и на Bios-a. Преходника ми трябва за да могга да сложа на дъното просесор TUALATIN 1400Mhz с 100mhz FSB. От линкове разбрах че преходника се казва Lin-Lin но нещо немога да намеря от къде да го купя. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
grishan Опитен потребител

|
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 14:26 Заглавие: |
|
|
Доколкото разбрах от линка това е една част от това което трябва да се направи - по други форуми са доста по задълбочили работата по преработката за FC-PGA2 но и там се говорят разни работи но накрая има едно голямо объркване. За сега темата е актуална поне за мен.
Ето и картинка кое съм направил. Пробвах и вариянт да подам с делител напрежение на Y33 но пак никаква промяна. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 15:13 Заглавие: |
|
|
| Да картинката която си дал е преработката на FCPGA-FCPGA2 но освен това трябва и да се преработи (пачне) биоса за да поддържа Туалатина, виж същия сайт там е описано всичко подробно. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 16:39 Заглавие: |
|
|
Е точно за пачването ме няма от никаде - дай по подробно ако може.
Вариянт ли е от подобен модел EP1 или Е1 да се качва биос или друго се прави ??? |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 18:19 Заглавие: |
|
|
| Абе да не казвам голяма дума, ама въпреки преработката този Акорп може и да не тръгне с този процесор ,а и да тръгне не се знае как ще работи.На твое място бих купил дъно на старо например ABIT SA-6 може и с подути кондензатори по лесно ще ги смениш отколкото да се занимаваш с този Акорп,а и сигурен ли си в процесора след експериментите. Какво е напрежението на ядрото.Имаш ли тестер за пост кодове.Това си е много труд за нищо. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 20:06 Заглавие: |
|
|
| cdi написа: | Е точно за пачването ме няма от никаде - дай по подробно ако може.
Вариянт ли е от подобен модел EP1 или Е1 да се качва биос или друго се прави ??? |
И това е вариант но не е сигурно че Акорп са запазили конфигурацията при Е1 и ЕП1, Визирайки предишни модели по скоро не! Но можеш да опиташ да заредиш биос преди да правиш промени а ако не запали възстановяваш стария с програматор.
А за пачването виж http://www.rom.by/ BIOS Patcher download
описано е как да го направиш.
Мнението на grishan също заслужава внимание
Edit: Пропуснал сум да напиша че пробата трябва да се прави с купърмайн а не с туалатин!
Последната промяна е направена от Петров на Чет Ное 24, 2005 12:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 22:30 Заглавие: |
|
|
Ще пробвам с други биоси - то не ми остана вариянт. Пачването недоведе до никакви промени.  |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 16:05 Заглавие: |
|
|
И с други биоси нищо не се получи - на Е1 и ЕР1 биосите неотговарят по размер за моя и с тях не съм пробвал - пачването и на новите пак е безуспешно. каръшка работа  |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
|
|
 |
|