|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петков Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 11:16 Заглавие: Монитор HP Ultra VGA 1280-спря да работи... |
|
|
| Моля за консултация. Имам монитор HP Ultra VGA 1280 - 17”. Мониторът работеше но имаше едни черти сиво черни, които се движеха от ляво на дясно. Помислих си че може да са от кабела към видеокартата. Раздвижих го и те изчезнаха, но след малко се появиха пак. Отворих капака на монитора, свалих екраниращата решетка и за мое учудване видях че широкия лентов кабел водещ от кинескопа надолу към шасито в куплунга беше поставен накриво. Оправих го и пуснах монитора, той светна започна едно съскане проверих високото към кинескопа имаше го, след малко 10 сек екрана изгасна спре съскането и аз го изгасих. След 3 мин. го пуснах но нито светеше кинескопа нито имаше високо напрежение към кинескопа, в началото се чува едно леко ссъс и лампичката отпред на бутона за пускане изгасва. Какво му стана, нещо ме кара да си мисля че крайните транзистори са приключили. Дайте съвет моля къде да търся повредата, смущава ме и това, че може и да е ТХО-то. Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 9:15 Заглавие: Re: Монитор HP Ultra VGA 1280-спря да работи... |
|
|
| Петков написа: | | Моля за консултация. Имам монитор HP Ultra VGA 1280 - 17”. Мониторът работеше но имаше едни черти сиво черни, които се движеха от ляво на дясно. Помислих си че може да са от кабела към видеокартата. Раздвижих го и те изчезнаха, но след малко се появиха пак. Отворих капака на монитора, свалих екраниращата решетка и за мое учудване видях че широкия лентов кабел водещ от кинескопа надолу към шасито в куплунга беше поставен накриво. Оправих го и пуснах монитора, той светна започна едно съскане проверих високото към кинескопа имаше го, след малко 10 сек екрана изгасна спре съскането и аз го изгасих. След 3 мин. го пуснах но нито светеше кинескопа нито имаше високо напрежение към кинескопа, в началото се чува едно леко ссъс и лампичката отпред на бутона за пускане изгасва. Какво му стана, нещо ме кара да си мисля че крайните транзистори са приключили. Дайте съвет моля къде да търся повредата, смущава ме и това, че може и да е ТХО-то. Благодаря. |
Забравих да дам по-пълна информация за монитора. Той е Hewlett Packard Ultra Vga 1280 D2817A
FCC ID ; ACJ93312120; D2817 ; 60001
17HV5-шаси ; JP52203297 |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 12:34 Заглавие: |
|
|
| За по лесно можеш да видиш анодния капацитет да не ездал багажа .......но най вероятно ще е тхото .Предполагам че съскането е от тхото |
|
|
 |
Petronii Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 12:35 Заглавие: |
|
|
Явно зглобяването ти не е правилно или някои от параметрите са завишени предварително. Изключи базата на транзистора за ХО и виж дали има захранващо напрежение _________________ Дано не правя грешка |
|
|
 |
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 15:08 Заглавие: |
|
|
Преди да е пусната тук, от мен се търсеше помощ през ICQ-то за ремонта на същият монитор.Целта е ремонта да е без пари,предложих да го свържа с колега от София,но отказа заради транспортните разходи.И на мене не ми се връза обяснението за разхлабеният куплунг,екраниращият капак на пл. кинескоп и последвалият дефект.
От разговора стана ясно,че нито госта пуснал темата нито негови познати имат опит в ремонта на монитори.Ако се прецени от модератора темата може да се заключи. |
|
|
 |
Mико Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 19:32 Заглавие: |
|
|
| БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ написа: | Преди да е пусната тук, от мен се търсеше помощ през ICQ-то за ремонта на същият монитор.Целта е ремонта да е без пари,предложих да го свържа с колега от София,но отказа заради транспортните разходи.И на мене не ми се връза обяснението за разхлабеният куплунг,екраниращият капак на пл. кинескоп и последвалият дефект.
От разговора стана ясно,че нито госта пуснал темата нито негови познати имат опит в ремонта на монитори.Ако се прецени от модератора темата може да се заключи. |
selqnin, wmesto da kazwa6 koe da se zaklu4wa ili ne po dobre pomogni s suwet ako wuob6te moje6 da dade6 nqkakuw akul
toq forum za towa e da pitat horata s problemi i da im se pomaga, ne da se trie i zaklu4wa
... aman ot tupi par4eta ... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 20:13 Заглавие: |
|
|
| Mико написа: | selqnin, wmesto da kazwa6 koe da se zaklu4wa ili ne po dobre pomogni s suwet ako wuob6te moje6 da dade6 nqkakuw akul
toq forum za towa e da pitat horata s problemi i da im se pomaga, ne da se trie i zaklu4wa
... aman ot tupi par4eta ... |
Mико, а ти като вероятно си гражданин и със сигурност си много остро парче бъди така добър да се запознаеш с кирилицата и да си смениш начина на общуване преди да даваш оценки.
Вземи покажи колко си остър и помогни ти!
Аман от "умници". |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 22:15 Заглавие: ;f |
|
|
Има гости има проблем Модератори помислете  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 23:46 Заглавие: |
|
|
Ще я оставя още малко отворена за да може госта да се извини.
За останалите - пишете ми лично с линк към проблемната тема/пост. Все пак и аз работя като вас. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 23:47 Заглавие: |
|
|
| БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ написа: |
От разговора стана ясно,че нито госта пуснал темата нито негови познати имат опит в ремонта на монитори. |
E , те повечето които питат нямат опит в ремонта на монитори ...
Или може би ще трябва да пишем изрично:
Имам опит в ремонта на монитори 3год.(примерно),но немога да се справя с еди какъв си дефект и затова питам ...
А иначе по начина по който е зададен въпроса си личи че конкретно този Гост е лаик ! В руските форуми примерно на така зададени въпроси просто не отговарят и темата си потъва някъде надолу ...
 _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|