| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 0:06 Заглавие: ;fk |
|
|
| Не съм съгласен със господин Евтимов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 0:12 Заглавие: |
|
|
Защо ? Г-н Анев _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 0:16 Заглавие: монитор |
|
|
| Не трябва да се делим на млади и стари .Винаги има ПЪРВИ път. лично мнение |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 0:21 Заглавие: |
|
|
Така е . Ако вникнеш внимателно в това което съм написал и с което ти първонвоначално не се съгласи ще разбереш че точно това имах предвид ...  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
Петков Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 10:54 Заглавие: |
|
|
| Моля не затваряйте темата. Дайте насоки къде да меря, как да подходя, ясно е че трябва да се започне от захранването. Характерното леко псс ме насочва че повредата е след захранването, считам че трябва да се насоча към транзистора за ХО. Но кажете вашето мнение. Нямам достатъчно опит в ремонт на монитори но имам голям теоретичен и практичен опит в друга област на науката и електрониката. Относно монитора, реших сам да си го оправя, но все пак този форум е за това да се споделя опит и да се дават насоки на неопитните по-специално в ремонт на монитори. Благодаря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 12:28 Заглавие: |
|
|
Като за начало провери диодите на вторичните намотки (тези които образуват напр. след импулсния трансформатор) След това нищо не ти пречи да замериш и ключовия ТХО т-тор . Предполагам знаеш че трябва да се мери разпоен .Огледай електролитните кондензатори , някой може да се е надул . След това може да премериш и анодния кондензатор на ТХО . Мултицета на 200мома на високоволтовия накрайник и на маса . Сподели впечатленията си до тук и ще му мислим по-нататък .  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 18:51 Заглавие: |
|
|
| Абе много ме притеснява съскането и кривия кабел.Не искам да съм пророк, но си е често срещано явление. |
|
|
 |
Петков Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 22:55 Заглавие: |
|
|
| Установих следното. Неразпоен замерих тр-ор С5243. Оказа се че той е окъсен. Известно е че на колектор-база се подава 1700 волта, между колектор-емитер също 1700 волта и между емитер-база 6 волта. Не си правих труда да меря дали тези напрежения идват до въпросния тр-ор. Не си правих труда щото преди да разкача кабелите забелязах че отоплителното напрежение за кинескопа липсваше и отзад пушката не светеше. Разпоих тр-ра, оказа се че съм прав той беше окъсен. Окъсеният тр-ор всъщност шунтираше-окъсявяше и още един тр-ор който не можах да видя какъв е, имаше и още един диод на радиатора който и той се окъсяваше. След свалянето на тр-ра го замерих, във всички посоки даваше късо, замерих останалите диод и тр-ор неразпоени, те бяха здрави. Бихте ли ме посъветвали, дали да бъда спокоен, след като намеря въпросния тр-ор вече здрав, да го сложа на мястото си, и монитора да тръгне. Благодаря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 23:53 Заглавие: |
|
|
Да ! Има всички шансове да тръгне ! Нещо не мога да намеря инфо за транз. за да ти кажа ако не намериш същия какъв аналог може да поставиш .  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
Петков Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 10:31 Заглавие: |
|
|
| Обяснявам си това съскане за около 10 сек. като симптом за последващо излизане от строя на въпросния тр-ор. Не си обяснявам причините довели до неговото повреждане. Надали това може би грешно нагаждане на широколентовия кабел е било трамплин за повреда. Надали и лоша спойка на същия тр-ор е отключила процес на повреда. Този тр-ор беше запоен добре. Дали е удачно да се застраховам с намиране на по-як тр-ор, считам че не е необходимо. Вие какво ще ме посъветвате. |
|
|
 |
|