|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 20:44 Заглавие: |
|
|
хепи бой , аз няма да озвучавам новобрански , мен :П
попуснал си великата Съруъииъун УУУвегаъъ.
щото и на тази марка мястото и е в класацията ти . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 16:36 Заглавие: ре |
|
|
| sigkill написа: | хепи бой , аз няма да озвучавам новобрански , мен :П
попуснал си великата Съруъииъун УУУвегаъъ.
щото и на тази марка мястото и е в класацията ти . |
Дали? Даи параметри и ще се разбере
До "rudiem" - маи си единствен за това мнение ... но вкусове всякакви  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 18:42 Заглавие: Re: ре |
|
|
| hapy_boy_21 написа: |
До "rudiem" - маи си единствен за това мнение ... но вкусове всякакви  |
За кое мнение става ? за обертона, че не свири или ,че колоната трябва да се хареса на този, който я слуша? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 18:53 Заглавие: ре |
|
|
първото каптонова 100 мм шпула , плосък проводник, лети шасита ... _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 19:55 Заглавие: |
|
|
Няма значение как е направен, просто не ми харесва как звучи.
Може да съм слушал не добре изчислени колони, но се съмнявам в това. |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 10:16 Заглавие: |
|
|
Oberton и подобни говорители са професионални - те имат висок КПД за сметка на други неща....
За мен са неприложими защото с подобни не могат да се направят нормално малки домашни колони с добри хар-ки, звук без резонанси, дълбок и стегнат бас и т.н. Примерно за моите скан-спиици никога не бих си помислил за суб - 7-инчови говорители имат толкова дълбок и стегнат, че и силен бас, че не би ми трябвало повече.
Трудно е да се постигне говорител с идеални параметри - ако подориш нещо, влошава се друго и т.н.
А нямам място и не искам да гледам колони по 1 куб м. с 12, 15 , 18 и т.н. инчови говорители
Така че Рудием не е единствен, нито пък си ти happy_boy с твоите предпочитания |
|
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 0:44 Заглавие: |
|
|
хехе аз не сам казвал че Сърууъъъиййнн Уъъъегаъъ звучи добре , просто и те са за (анти)класацията на Happy Boy.
Но това с с което се озвучават по сватби и кръчмета трябва да е с гарантирано ужасно качество на звука - демек от изброените от Happy Boy производители или още по-доброто - самоделка БГ със съмнителни говорителчета , неясно колко пъти пренавивани ... 'пиезо' - за високите ...етц.
Happy Boy , това че ти изглеждат внушителни и свирят силно не прави тези боксове качествени като звук.
machinow , на каква честота е филтъра ти в тези колони , последователен или паралелен тип ? обем на бокса ? |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 9:42 Заглавие: |
|
|
Fcross~ 2kHz, обемът е 21-23 литра, Fbox~ 29Hz /получи се така за да има най-малко бумтене в стая/
Филтърът е паралелен. Първо мислех за сериен, но не ми хареса какво става с импедансната характеристика около честотата на срез и компенсацията на баса на 800 херца, падаше до към 3 ома. Освен това ми трябваше още една дебела обина на пътя на сигнала за бас драйвера.
Сега с паралелния пада до 4 ома на 800 херца, в кросоувър региона е над 7-8
Всъщност всичко е малко подобно на един проект на Troels Gravesen |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 19:32 Заглавие: ре |
|
|
Happy Boy , това че ти изглеждат внушителни и свирят силно не прави тези боксове качествени като звук.
Незнам дали се чуваш какво приказваш, но послушаи или обертон или бба или дас... или които си избереш професионални говорители и тогава приказваи кое няма качество и кое има.Професионалните говорители са именно за това да издържат на големи натоварвания, да възпроизвеждат максимално вярно, и наи-важното според мен да имат максимална естественост на звученето.А точно професионалните я имат. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Guest Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 11:50 Заглавие: |
|
|
Можеш да пробваш ОРТО конструкцията:
http://neonknight.hit.bg/audiotehnika.htm
Тя е лесна и с достатъчно добри параметри. Над нея са TL ( transmission line) i HORN ( horni ), достатъчно сложни като конструкция за теб:)
Нивото на bgaudio.org е голямо, това даже е ХУБАВО нещо, всеки интересуващ се от тези неща за кратко време се научава кое какво е.
А там има наистина хубави разработки.
Казвам това, за да подчертая омразата си към конвенционалните разпространени боклуци с басрефлексен отвор, те не свирят. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|