Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТЕА1039 във Philips шаси CP110
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Ное 25, 2005 21:13    Заглавие: ТЕА1039 във Philips шаси CP110 Отговорете с цитат

ТВ беше с изгоряла ТЕА1039 , BUT11 , BC337.Всичко това сменено плюс всички кондензатори и оптрон,и всичко останало проверено.С новата схема ТВ работи 2 часа и на следващото пускане ми опука BUT.Естествено и ТЕА вече не работи.Въпроса ми е точно Аз ли случих на менте схема/предвид цената 26лв./или има нещо което пропускам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DICHI
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: VRACA

МнениеПуснато на: Пет Ное 25, 2005 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам от къде е ТЕА-то,но едва ли пропускаш нещо Very Happy Виж търговеца,не е пропуснал :evil:За BUT-то се отнася също.Пълни ментета!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 25, 2005 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

транзисторите да са каквито са ако ги сменяш-говоря за малките,BUT11 в огромната си част са ментета,2резистора има в базата на BUT11 единия към маса другия към чипа-най-добре ги смени след първия взрив и да ги мериш че са здрави пак ги смени-досега съм купувал само веднъж TEA1039 и не работеше-винаги го свалям от шаси, за BUT11 -кво да ти кажа-100% само от шаси го свалям-всички останали на 99% са менте-изводите си ги прави сам Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 25, 2005 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

BUT11A сложих от шаси само му добавих подложка.А резисторите смених само който е между база и емитер 100 ома.
Върнете се в началото
antonkolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 8:35    Заглавие: Отговорете с цитат

колега вьзможно е елементите да не са менте,смени не мери кондензаторите на 143в. 2бр. 22м.250в. ,и неси спомням вече кондензатора на захранвщото напрежение на стенд бая,то следи обратната врьзка мисля ,че беше 1000м.16в.,и резисторите който каза колегата Божилов.и ни информирай,успех.
Върнете се в началото
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами електролитите от вторичната съм сменил само на 9 и на 15 волта .Тези на 140 някой ги е сменил преди мен пък и ми се видя да нямат особено отношение по въпроса .Днес ще ходя да сменя схемата в магазина ама все си мисля че ще е по-добре да я сменя за едно турско.Малко не ми се искаше ама май ще е по-добрия вариант.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

никага турското захранване не е по-добрия вариант-досега нямам ненаправено такова захранване-не че се хваля-едно ми скъси живота сигурно опуках 20 транзистора доде разбера че швабата в германия кат го ровичкал объркал едно съпротивление,едно друго такова захранване пък ми скъса нервите с това че излъчваше смущения на дадени честоти и не можеха да се гледат някой програми както и наоколо телевизор но и то се разбра от какво е,въпреки че сигур тия двата филипса са ми коствали дни труд-вярно нерентабилно е.Затва те съветвам,приятел,не са предавай толкоз лесно!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно съм съгласен с теб Bojilov и за това си купих схемата вместо турското което е много по-ефтино,но ако тези схеми са менте какъв е смисъла да се върне утре пак ТВ при мен със същия дефект и тогава каво правим???пак купуваме ТЕА или как???Наистина най-добре да си е оригинално , но за да се спази това трябва и да е с оригинални части , а като няма такива....Не знам . Ще помисля до понеделник,но засега клоня към турското.Благодаря на всички.
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 20:52    Заглавие: ee Отговорете с цитат

колега ти от кой град си Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Стара Загора.Извинявам се , че го няма в профила , сега ще го оправя.

Последната промяна е направена от krassy_m на Съб Ное 26, 2005 22:32; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети