| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sentinel Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 9:54 Заглавие: изтърван във сок фотоапарат |
|
|
.. искрено се извинявам, ако случайно пиша по тема, която вече е обсъждана, не можах да намеря нещо подобно във форума..
а става дума за еда Praktika - цифров фотоапарат със TFT дисплей, който имаше нещастието да попадне в една чаша с ягодов сок.. съответно след това не работеше, след като го отворих и изчистих, заработи отново, но /винаги го има това "но" / дисплея не показва нищо... всъщност показва - някаква мацаница от цветове, но в никакъв случай не могат да бъдат открити никакви контури или очертания или каквото и да е друго.. просто дисплея свети като фенерче.. при наместване на лентовото кабелче, което свързва дисплея се появяват вертикални линии, но нищо повече.. ..
може ли някой да ми помогне, че вече съм в задънена улица... _________________ Ти държиш бъдещето на България в ръцете си!
надпис в мъжката тоалетна |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 15:32 Заглавие: |
|
|
Povtori operaciqta s po4istvaneto samo 4e tozi put s po detailno razglobqvane
Ako ne pomogne se oburni kum firma WOLF  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 1:11 Заглавие: |
|
|
... и пий ягодов сок само от бутилка ...  |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 18:31 Заглавие: |
|
|
Изчисти много добре мястото кадето LSD-то контактива с платката (най-добре със спирт) _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 19:18 Заглавие: |
|
|
| Лентовия кабел свързващ дисплея залепен ли е към него и към платката.Ако да ,най вероятно е попаднал сок под него ,но за да се оправи и почисти трябва да се свали ,а то е равносилно на смяна.Само че не знам къде се намират такива кабелчета .Най добре виж дали има гаранционен сервиз! |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 0:39 Заглавие: |
|
|
| Какви мацаници дава - като да е повредено стъклото на LCD-то, или липсват управляващите сигнали към дисплея? И ако го разглобиш виж какво пише на дисплея като part number. Те по принцип не се повреждат от миене с вода, възможно ли е да е останал сок в куплунга на дисплея ако не си го разглобил достатъчно при почистването? Най-добре извади всички платки които можеш и ги измий първо с вода и сапун(ВЕРО, etc.), после с нещо друго ако се наложи. |
|
|
 |
Sentinel Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 18:08 Заглавие: |
|
|
благодаря на всички за отзивчивостта, повечето от нещата ги направих вече, накрая се отказах и го пратих на ремонт..
действително и аз предполагам че в клупунга е попаднал сок и си е "клеясал" там.. но клупунгчето е порекалено малко за да бръкна вътр, а почистването със спирт не помогна...
@dreadx - да управляващите сигнали липсват..
@ELP - да залепен е... но за изтърване във сок едва ли дават гаранция, имам спомени че не се покрива от гаранционното споразумение...
@toltec - не го изтървах аз, просто се опитвах да помогна ....
@raxell - доста детайлно го разглобих - само с оптиката не рискувах, но после се разбра че е трябвало, защото сега апарата снима, но размазано.. а фирма WOLF има ли си офисче в Русе? _________________ Ти държиш бъдещето на България в ръцете си!
надпис в мъжката тоалетна |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 19:22 Заглавие: |
|
|
| Грешката е моя ,имах предвид т.н. оторизиран сервиз ,обикновено той е и гаранционен и разполага с резервни части ,не съм имал в предвид да го рекламираш като гаранционна повреда! |
|
|
 |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 20:23 Заглавие: |
|
|
| Sentinel написа: | | ... а фирма WOLF има ли си офисче в Русе? |
Май не. Доскоро имаха склад в Суходол, но сега са го пръснали по разни софийски предградия. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 22:47 Заглавие: |
|
|
| alfa написа: | | Sentinel написа: | | ... а фирма WOLF има ли си офисче в Русе? |
Май не. Доскоро имаха склад в Суходол, но сега са го пръснали по разни софийски предградия. |
Стига вече де, взехте човека за мезе Фирма "Волф" е фирмата аналог на фирмите "Чистота" във всеки един друг град от милата ни татковина  |
|
|
 |
|