|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 16:14 Заглавие: |
|
|
| marinov написа: | | Пусни ги на мейла ако не ти е пробем! |
Айде да не сме толкова скрити пусни я тук за да я видим и ние по простите
А между другото ако ви е интересно разбира се ,с един колега ще пробваме една идея която представлява горе долу следното:Карбуратор на който впръскваме инжекционно изпарената газ.Т.е на бензин работи с карбуратора а на газ като моноинжекция което си мисля че за нашите руски автомобили доста ще намали разхода и ще подобри работата защото можем електронно да определяме сместта и даже се замислям за едно процесорно управление с превключване на различни режими
Ако някой има идея нека я сподели може и да тръгне едно такова чудо и да се направи за сносна цена  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
WDW Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 0:56 Заглавие: |
|
|
Я разкажи по-подробно за впръскването на инжекционно изпарената газ !!!
Звучи интересно !!! А за управлението - никакъв проблем !!! _________________ "... сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ......"
 |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 9:43 Заглавие: |
|
|
| WDW написа: | Я разкажи по-подробно за впръскването на инжекционно изпарената газ !!!
Звучи интересно !!! А за управлението - никакъв проблем !!! |
Ами изпарителя се преработва да създава 2,5 атмосфери налягане на газта а впръскването става с BRC 100s+ инжектори които са на електромагнитен принцип на работа.т.е .с проста логика или нещо подобно можем да направим доста ефективни неща.........  |
|
|
 |
Rudy Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 13:24 Заглавие: |
|
|
| При класическата АГУ,се използва налягане от редуктор-изпарителя,приблизително равно на атмосферното и пълненето на цилиндрите става за сметка на подналягането създадено от тях.При инжекционното пълнене,това става при повишено налягане на газовата фаза в границите на 0.2 - 1 атм..Дозирането на количеството газ ,става чрез щифтова ел.магнитна дюза.Синхронизирането се извършва от датчик на разпределителния вал.Има и системи с непрекъснат поток,които се управляват по дебит от клапан,задвижван от стъпков двигател.И в двата случая е необходимо да се следи количеството въздух,което засмукват цилиндрите.Това може да стане ,чрез дебитомер на въздушния поток или чрез следене на положението на дроселната клапа.Целта е да се осигури стехиометричен състав на газово-въздушната смес 1:15.6 .Освен това се следят още няколко показателя,обороти,температура на газта и въздуха и при наличието на ланда сонда,количеството на кислорода в газовете.Всички тези данни влизат в контролер ,които чрез програма за съответния двигател ,управлява дозирането на газ.Най-важното,което трябва да се знае за съставянето на програмата е количеството въздух,което се засмуква при различни положения на дроселовата клапа.Направата на подобна инсталация не е невъзможна ,но си е доста работа. |
|
|
 |
Delta II Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 20:04 Заглавие: Re: за какво ти триабва емулатор ? |
|
|
| ФОРМАТЦЕВТ написа: | | Трябва ти емулатор на инжектор или симулатор на ламбда сонда ?! Имам и двете със схеми и платка на симулатора. |
Ако не е проблем може ли да ми пратите и на мен схемата за емулатор на инжекторите / в частност на мен ми трябва за монинжекция /
[email protected] |
|
|
 |
petrov Опитен потребител

Регистриран на: 23 Юли 2005 Мнения: 309 Местожителство: ВИДИН Skype:nikipetrov6313
|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 20:45 Заглавие: Re: за какво ти триабва емулатор ? |
|
|
| По принцип има автоматични ключове на LANDI които работят в следната последователност:1-при всяко подаване на контакт и стартиране двигателят работи на бензин.2- двигателят преминава на газ само ако темтературата е над 40градуса и индицира на водвча да мине над 2500оборота за да стане автоматично превключването на газ.С една дума при студен двигател не става на газ!Тези ключове ги има от 2години на пазара и не са скъпи. |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 1:14 Заглавие: опаааа |
|
|
Извинете ме за неграмотността но има ли проблем да се монтира стар тип газова с вакуумно управление на инжекцион???
Независимо от типа инжекцион !
От 12 години съм на газ , нито веднъж не ми е гърмял смукателния колектор , а нямам и предпазна клапа
С българска газова съм на ВМЗ Сопот , е малко сме краднали от италянците ама ..... с малко модификации е без грешка!
В заключение не мога да не се оплача от "газаджии" да не пропусна и "алармаджии", в 80% от случаите на проблеми по инсталацията на автомобилите са виновни тези две категории ГАСТРОЛЬОРИ на пазара на услуги!!!!!!!!
ps:Не им се сърдя особенно , ТЕ ми хранят семеиството но съм срещал и вандалски изпълнения при което не мога да се здържа да не спомена роднините им по женска линиян до девето коляно
 _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|