|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 4:19 Заглавие: Защо не мога да изпечатам формулите от Word-a ? |
|
|
Имам огромен проблем и моля да помогнете за неговото бързо разрешаване. Имам документ, написан под Word 97, в чието съдържание има много формули написани под MathType 5.0. Самите формули съдържат в себе си и букви от българската азбука, т.е съдържат Кирилица. В самия документ (doc файл) формулите са изписани както трябва, като дам PRINT PREVIEW от Office-a също всичко е ок., но при изпринтване на докумета нещата не са розови. Формулите, които не съдържат Кирилица, се изпечатват както трябва, а тези които съдържат символи (а,б,с,...,я) на кирилица излизат не на място, а са отмстени вляво и вдясно. Ето линк, зада стане по ясно за какво говоря: http://img196.imageshack.us/my.php?image=mathformuli4pu.gif
Горната картинка показва това, което се изпринтва, а долната, това което би трябвало да се изпринти. Както се вижда символите к,ДВ,ан,H не са си на мястото. Проблема може да се реши частично, като вместо к и H ги заменя с латинските k и H, само че за другите символи няма начин... Самия документ съдържа стотици такива формули, и ще е голяма мъка ако трябва да преименувам всичките символи. А, и още нещо - забелязах, че когато дам Show Print Preview от дайверите на принтера аномалиите вече се забелязват. Пробвал съм с Office 97 и Office 2000 - проблема си остава. Приемам всякакви съвети и предложения. Благодаря! _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 7:24 Заглавие: |
|
|
Самият Word си има MathType . Писал съм много на нежо и не съм имал проблем. Ако MathType 5.0. не е от Word-а, може би това създава проблемите.
При Qffis97 има една подробност за активиране на собствения MathType. При инсталирането трябва да се заложи режим Custom и тогава да се инсталира.
Ако искаш опитай да изпратиш файла на някой с по-нов офис, да го отвори, даго сейфне и да ти го върне. Може и да стане! _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
V_A_S_K_O_1 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 8:39 Заглавие: |
|
|
Аз съм работил с MathType 5.0 на Office XP и проблеми никакви . Бих те посъветвал да си смениш версията на офис пакета. _________________ Личен блог на Васил Мърваков |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 13:09 Заглавие: Re: Защо не мога да изпечатам формулите от Word-a ? |
|
|
Ползвам вер. 2003sp2+mathtype(+ бг. версията, която съм изключил), досега не съм имал проблеми независимо от документа.
Пробвай да добавиш SP за 97.
Възможно е също, ако имаш допълнителна програма за печат, тя да сбозява кирилицата.
Ако искаш изпрати 1-2 страници от документа на майла ми, да проверя как се държи на новите версии.
[email protected]
За топик напиши нещо познато, например " ot eshop- temata za word", защото има доста флоод и трия без да гледам подробно. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 16:35 Заглавие: |
|
|
Самият Word си има MathType - да, има, но е супер неудобен и и не съдържа голямо количество символи, които се използват в електрониката. Програмата се обвързва със самия Word, така че няма проблеми. Сапунджиев, вземи си сложи 5-та версия или по-голяма и ще видиш колко по-функционална e в сравнение с Equation Rditor-a Има настойка за клавишно манипулиране на функцийте, което е много полезно.
В крайна смека, след малко допитване, проблема се разреши като инсталирах принтера на WinXP с ОficeXP (не на мойто PC, понеже това е "невъзможно") и всичко се изпечата като хората.
Прилагам един doc. файл, за сравнение. И не забравяйте - не се доверявайте на Print Preview на office-a, a на Print Preview от драйверите на принтера. Благодаря на всички. Закривам темата _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 18:56 Заглавие: |
|
|
Радвам се, че ще разрешили проблема. Само да допълня, че от моите лични впечатления новите версии на Office (и Windows) са за предпочитане дори и на стари компютри. Просто трябва да се побутнат някои настройки (най-вече да се махнат шарените теми) и всичко е ОК. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|