| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 14:43 Заглавие: Мастиленостуйна глава - отпушване |
|
|
Споделете опит или технологии моля.  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 16:11 Заглавие: |
|
|
лично мой опит на мой принтер HP Deskjet 895 CXI, беше се запушила черната глава и синьото на цветната! Поставих главите върху тампон обилно напоен със течност за почистване на прозорци и огледала(някаква Израелска беше не помня марката), така престояха около 4-5 часа, след поставянето в устройството работят перфектно вече около година! на други принтерни глави не съм пробвал и не знам каккъв ще е ефекта, но на моят подейства тази терапия!! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 17:18 Заглавие: |
|
|
на Lexmark аз сам пробвал (но нестана) следния метод:
Поставяш главата в найлон от цигари в нещо нагряваш вода докато започне да ври след това внимателно потапяш главата като гледаш да не влиза вода вътре и съответно потапяш само дюзичките. Държиш малко вадиш след това пак за малко и пробаш.
Чувал сам че не трябва да се правят опити със спирт защото по този начин спирта изпарявал мастилото но не знам точно как става тоя номер с изпаряването като мастилницата е запечатана. _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
danieldd71 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 9:01 Заглавие: |
|
|
| Сложи главите ( дюзите) във плитка чинийка с вода за 12 часа и ако имаш късмет след подсушаване с марля сте тръгнат, за HP обикновенно помага. Не ползвай спирт - влиза в дюзите и главата става неизползваема |
|
|
 |
Petronii Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 11:11 Заглавие: |
|
|
Правил съм следното но с рециклирана глава на HP 550C и имаше ефект: Поставям марля под главата и с уста надувам през отвора за пълнене на мастило. _________________ Дано не правя грешка |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2005 15:04 Заглавие: |
|
|
| danieldd71 написа: | | Сложи главите ( дюзите) във плитка чинийка с вода за 12 часа и ако имаш късмет след подсушаване с марля сте тръгнат, ... | Опитай първо така ... само с топла вода .... добре е да е дестилирана или дейонизирана (продава се в аптеки, в автомагазини като вода за доливане на акомулатори) ...
Ако не стане с вода, може да пробваш с:
10-15% - глицерин;
10-15% - спирт;
70-80% - дестилирана вода.
Свалената глава я слагаш в чинийка с този разтвор (колкото да държи омокрена само основата на главата). Слагаш от разтвора и в резервоара. Оставяш я за 2-3 дена (на топло), като от време на време с голяма спринцовка "надуваш" в резервоара, а с меко парцалче чистиш основата ... и накрая ако стане - стане ...
С Епсъните е най-трудно ...
А тук един руснак е писал нещо ...:
http://rusdoc.ru/material/hardware/clear_head.shtml |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2005 15:06 Заглавие: |
|
|