Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на усилвател с 6хTDA2003?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 17, 2005 18:33    Заглавие: Отговорете с цитат

milev написа:
Ето мелчито
[email protected] Very Happy

Ето саита от които мижеш да видиш за какво става на въпрос.Успях Wink
http://www.circuitsonline.net/circuits/view/11
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 17, 2005 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

И все пак едно съветче от мен,ако ти падне радиятор4е не го жали,ако много грее,е то 6те зависи от реброто на което 6те го постави6,си крика4и едно вентилатор4е.Все пак това е TDA 2003 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Мисля,че няма да има6 никакав проблем при пускането.Ако все пак има не6то драсни,ОК.
Аре успех Wink
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Пет Ное 18, 2005 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Пууууу най-после 5дена немога да го пусна.

Мерси много за схемата,таман ето тука,намерих една ,но е доста по-сложна от тая твоята.
Ей сега ще я направя,мерси още веднъж Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 19, 2005 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

milev написа:
Пууууу най-после 5дена немога да го пусна.

Мерси много за схемата,таман ето тука,намерих една ,но е доста по-сложна от тая твоята.
Ей сега ще я направя,мерси още веднъж Very Happy

пробваи онзи вариянт които ти предложих,по малко елементи следователно по лесно оживяване,ОК.
Какво бе6е проблемчето при пускането?
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 19, 2005 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата запали Very Happy ,само дето преди това пооплескапх малко работите.
Та като направих платката чак тогава се сетих че трябваше да бъде огледално,ама реших проблема като поставих само интегралите отдолу,малко със зор ама стана.
После от де ми хрумнало,да добавя филтриращ конденз на 1-вия крак на втората интеграла де съм го видял незнам,после разбрах че съм го объркал с 5-тия коинто има вързан такъм към минуса.
Абе манджа с грозди работа ама работи.
Само да те питам нямах 83КОМ резистор и сложих 100КОМ,имам 63КОМ да сложа ли него щото май сигнал е доста слаб при 100КОМ:?:
И при пищялка като поусиля и почва да пращи от усилвателя ли е или от говорителя:?:На бас свири супер.
Много въпроси много нещо нема да ти се сърдя ако не отговориш.
Мерси още веднъж. Very Happy
Върнете се в началото
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 19, 2005 23:26    Заглавие: Отговорете с цитат

milev написа:
Схемата запали Very Happy ,само дето преди това пооплескапх малко работите.
Та като направих платката чак тогава се сетих че трябваше да бъде огледално,ама реших проблема като поставих само интегралите отдолу,малко със зор ама стана.
После от де ми хрумнало,да добавя филтриращ конденз на 1-вия крак на втората интеграла де съм го видял незнам,после разбрах че съм го объркал с 5-тия коинто има вързан такъм към минуса.
Абе манджа с грозди работа ама работи.
Само да те питам нямах 83КОМ резистор и сложих 100КОМ,имам 63КОМ да сложа ли него щото май сигнал е доста слаб при 100КОМ:?:
И при пищялка като поусиля и почва да пращи от усилвателя ли е или от говорителя:?:На бас свири супер.
Много въпроси много нещо нема да ти се сърдя ако не отговориш.
Мерси още веднъж. Very Happy

Да те питам,по коя схема си работил,ако е по тази която ти препора4ах с по малкото елементи,зна4и на входа си сложи едно потанциометар4е по малко от 50Ком,ако има6,може 10,22,33,47ком,аз сам с 47ком и дава добти резултати,а и друго,с какав траф захранва6 усилватела,колко са на бори,в смисал,колко мицли6 да си сглобява6.Сложи поне ако имаш вазмойност по о6те еднин 1000мф кондезатор на захранването,грея6 ли много....Аре провер тези не6та и опак ти пожелавам успех Wink Wink
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 29, 2005 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за закъснението но имах доста проблеми с компютъра.
Значи работих по-твойта схема.
Сложих потенциометри и на двете платки понеже исках всеки да се усилва по-отделно.Захранването е +-18V ,а мощноста на трафа е около 150W,с такъв разполагам.Мога да ползвам на него напрежения от 6 до 36V като ги комбинирам.
Направих една простотия като подадох напрежение на входа на сигнала,защото го обърках със захранващата част.И останах с 4 TDA2003 и 2 TDA 2002.
Кондензаторите на захранването са едни български КЕА-II-10
2x4500MF на 40V.Купих ги за по 20ст парчето незнам що са толкова ефтени,но вършат работа.
И да те попитам на схемата мисля че има грешка,2-та кондензатора по 100nf които са преди говорителя ги замених с електролитни по 100МF и усилвателя засвири перфектно,от там са били всички шумове.
Върнете се в началото
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 30, 2005 12:29    Заглавие: Отговорете с цитат

milev написа:
Извинявам се за закъснението но имах доста проблеми с компютъра.
Значи работих по-твойта схема.
Сложих потенциометри и на двете платки понеже исках всеки да се усилва по-отделно.Захранването е +-18V ,а мощноста на трафа е около 150W,с такъв разполагам.Мога да ползвам на него напрежения от 6 до 36V като ги комбинирам.
Направих една простотия като подадох напрежение на входа на сигнала,защото го обърках със захранващата част.И останах с 4 TDA2003 и 2 TDA 2002.
Кондензаторите на захранването са едни български КЕА-II-10
2x4500MF на 40V.Купих ги за по 20ст парчето незнам що са толкова ефтени,но вършат работа.
И да те попитам на схемата мисля че има грешка,2-та кондензатора по 100nf които са преди говорителя ги замених с електролитни по 100МF и усилвателя засвири перфектно,от там са били всички шумове.

Как се държи на ниските честоти?.
Ами мога само да ти кажа само "беаво" Wink Laughing Laughing Laughing Laughing Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Cool .Това е добре,продалжаваи натам.Незнам за6то точно там са се получили,или по скоро си прав,за6тото това е RC верига за стабилизация на стапалото и за предпазване от "не корекна" работа на стапалото,е така е когега,все пак е TDA схема Wink .
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 30, 2005 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

И при високи и при ниски е много добре,по-добре от това което очаквах.
Още веднъж мерси много Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Ное 30, 2005 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Не може да слагаш 100 микро на мястото на 100 нано в изхода,това е верига на Бушеро,слага се да пази от самовъзбуждане,нейния срез при 100 нано и 2,2 ома е 20-25 килохерца,ако сложиш 100 микро среза отива на херцове,чудно е какво въобще чуваш.....а може да не правиш разлика в мерните единици точно...пример 4500 микрофарада за филтри странна стойност да не са 4700?Освен това на калифорнииската схема нещо е пропусната отрицателната обратна връзка,това не е усилвател а генератор от там са странните шумове...не ми се щеше да ви развалям идилииката,но като знам колко млади ентусиасти четейки за десетките ватове и евтината схема и елементерното връзване,ще се юрнат да мацат като вас.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети