Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

за СХОДИМОСТ в монитора
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 2:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм госта, защо ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 5:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Приемам че термините: *Хоризонтален дин фокус* и *Вертикален дин фокус* са разделени условно, за удобство на ползвателя при настройка, а то първоначално човек би помислил, че Верт. и Хор. пластини на тръбата са отделени и към всяка от тях се подава отделно модулирано Uф.
От това което видях в 2-3 сх. става ясно Че, апаратно (хардуерно) по настоящем имаме: 1 - стандартен фокус с Uф=конст. И 2 - динамичен фокус - модулиран ( най-вече през кондензатор ) с въпросния съставен импулс ( комбинация от H + V параболи ) .

Към Electronicsinfo по повод МС68НС705Р6аср. Сигурно ли е прочитането на чипа. Преди време се мотах със същия, занесох и оригинален здрав,но не успяха да го прочетат. А уж е с ядрото на МС6800 ( навремето в СИВ, СССР открадна 8080 на Интел, ГДР на ЗИЛОГ - Z80, а НРБ на моторола - МС6800 ). Не знам моя МС68НС705Р6
дали ще ти свърши въобще работа. Той е за плавно управление оборотите на АСИНХРОНЕН /твоя 99% е Колекторен /двигател + вентила на Н2О+помпата+Тград. на Н2О - чрез моторчето на мех. програматор. Ако нещо решиш-пиши.Имам и някои други платки. Shocked
Върнете се в началото
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

При по старичките сонита има изведени бутони за сходимост по хоризонтал и вертикал.Защо при по новите това да не заложено това в някое меню? Wink
Върнете се в началото
Electronicsinfo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинете ме, че пиша в тази тема, но е малко и не е за нова, a може би ви интересува.

Благодаря ти plm за отговора! Двигателя е колекторен и всичко се управлява от микроконтролера, както си писал. Платката е Elmarc 546021701 (DMPDC R5 1400rpm HCool. Ако имаш такава пиши ми на мейла, ще я купя.

А за микроконтролерите на Моторола, гадна работа. Имат secure bit за защита от прочитане. Вероятно при теб е бил включен, както и при мен и не може да се прочете. Намерих една програма за четене на такива чипове, ресетва го през 500-600 милисекунди, той се побърква и отваря за четене. Проблема е, че е за друг чип с различен интерфейс но ядрото е същото. Скоро ще направя интерфейс към компорта на компютъра и ще се пробвам. Ако успея ще отворя нова тема и ще пиша да знаете.
Върнете се в началото
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 10, 2004 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако някой се сеща Завъртян проблем свързан с настройки на монитора
Може да го сподели тук.
Успех всички ни. Shocked
Върнете се в началото
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 15, 2004 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

За тези , които като мене се интересуват от темата :
http://rv6llh.rsuh.ru/starbob/html/svedenie.htm#links
- много полезна статия О сведении и не только + линкове. автор/ Ставров/. Малко теория + практически съвети.

Остается фокусировка, сведение лучей и чистота цвета. Здесь опять в современных мониторах производители шагнули вперед. В некоторых мониторах с диагональю 17" и более есть пользовательские регулировки H-CONV(ergance - сведение лучей по горизонтали), V-CONV(ergance - сведение лучей по вертикали), PURITY (регулировка чистоты цвета). У "меньших" братьев, мониторов с меньшей диагональю таких пользовательских регулировок нет. Но возможность внутренних регулировок есть и у тех и у других.... Shocked
Върнете се в началото
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 16, 2004 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

PLM, а какво ще кажеш за H stat и V stat? Wink
Върнете се в началото
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 18, 2004 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че си бил прав за:
Цитат:
При по старичките сонита има изведени бутони за сходимост по хоризонтал и вертикал.Защо при по новите това да не заложено това в някое меню?

Предполагам че това са били:
регулировки за Динамична сходимост --пользовательские регулировки H-CONV(ergance - сведение лучей по горизонтали), V-CONV(ergance - сведение лучей по вертикали).

От друга страна, под *H-stat * и*V-stat * се подразбират - Статични - Н и V сходимости, а те се правят с постоянните многополюсни магнити (без Тринитроните-при тях само *V-stat * се прави с магнитите /поне което аз съм видял \).

А пък думите от статията : PURITY (регулировка чистоты цвета)
ме карат да се замисля:
Дали става дума за - плавно (многостепенно ) регулиране чистотата на цвета, с бутони на лицевия панел -????
Или все пак, това е онзи единичен бутон за принудително включване на размагнитването (който го имат много монитори ). Rolling Eyes
Върнете се в началото
engineerabg
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Bourgas

МнениеПуснато на: Съб Авг 21, 2004 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

За регулировка чистотата на цвета-от менюто се регулира в отделните части на екрана-горен ляв,горен десен и т.н.Модели за които се сещам да имат такова-NEC FE700,750,950,1250,Mitsubishi diamandpro,CompaqP910...
За сервизната настройка-при всеки производител е различно.
Sony-Sony DAS software,различни версии за по 10-на модела всеки,интерфейса е стандартен RS232-TTL конвертер,отстрани на шасито на монитора са изведени TX и RX.Софтуера е заключен с хардуерен ключ/Santinel LPT key/.
LG и Samsung- сервиза е по DDC шината на интерфейсния кабел,за Samsung софтуера е Samsung soft jig,колкото по нова версия-толкова повече монитори поддържа.При LG за всели модел има малък софтуер.
Интерфейса за управление по DDC може да се направи комбиниран за LG и Samsung.
Има и монитори със сервизно меню,като на телевизорите например по новите модели на Eizo,Nanao,Ijama.
Стига толкова че цяла статия стана Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 0:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Това беше добро engineerabg.
Ако имаш линкове (да речем руски, че другите едвам ги сричам Embarassed ) или допълнително инфо - ще се радвам.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети