| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kirogt Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 1:21 Заглавие: Combo LG CD-RW/DVD... |
|
|
Устройството е ново, но без гаранция и затова реших аз да го отворя, но къде да търся проблема!!! CD-то от време на време чете, но трудно, за запис да не говорим. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 10:17 Заглавие: Re: Combo LG CD-RW/DVD... |
|
|
| kirogt написа: | CD-то от време на време чете, но трудно, за запис да не говорим. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем  |
най вероятно лазерно оптичната глава вече е "взела дала", вероятно изтощена, но за всеки случай я почисти, провери лентовият съединител от оптиката към дъното, много често се пречупват и се 'губят" няколко линии при движението на оптичната глава!
Успех..  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 23:14 Заглавие: |
|
|
Как така ново , но без гаранция ??? Да не говорим че и втора употреба да го купиш дават поне един месец
гаранция !  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
kirogt Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 0:11 Заглавие: |
|
|
То доста време стоя без да го ползвам и му е текла гаранцията през това време после работи 2 месеца и почна да прави номера  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 20:55 Заглавие: |
|
|
| Аз подозирам че жълтите слагат дата във фърмуера който следи датата на компютъра.Имам DVD NEC 5800C на което съм гледал 3 филма-просто не го ползвам.Онзи ден ми трябваха 2 устройства и нека не чете нито CD нито DVD.Най интересното е че в нета има фърмуер само за DVD NEC 5800А.Може и да не съм прав но май ни мамят. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 21:55 Заглавие: |
|
|
Не са толкова луди май... нали ако ги изловят ще им съдерат банковите сметки от дела. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Petronii Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2005 10:27 Заглавие: |
|
|
Прс мен на личният ми компютър имам същото CD/DVD и от време на време се сблъсквам със същия проблем. Вече гаранцията му е изтекла но пък съм го ползвал малко. Когали ще съм на кеф да го отворя. Въпросът е много интересен така, че колеги споделете опит в ремонтите на CD. На стари такива устройства с реулиране на фокуса с потенциометъра на лазера съм постигал трайни резултати. _________________ Дано не правя грешка |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2005 14:23 Заглавие: |
|
|
При мен същата работа развали ми се записвачката ("трудно чете" ) точно една седмица след като и изтече гаранцията, и аз имам чувстовото че правят нещо за да остаряват морално тези CD-та и DVD-та _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2005 14:24 Заглавие: |
|
|
Но все пак пробваи да изчистещ лазерчето да смашеш но много леко механиката и дано се оправи _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2005 16:13 Заглавие: |
|
|
Моят опит е че при отваряне и настройка на лазарчето незнайно защо след кото го усиля започва да чете и след два диска време гърми схемата за управление на моторчето дето върти диска (на две СД-та ми се е случвало) на едното му смених тая схемичка с много зор защото е с повърхностен монтаж и я смених с някаква подобна която имах от друго гръмнало сд обаче нещо не стана като хората защото при слушане на аудио сд след втората третата минута и започва да шуми сеедно губи станция и съответно спира и пуска диска отначало. правете си сментка какъв зор е да се четат данни от сд-то. Другият проблем които съм срещал е раздробяване на лагерчето на моторчето дето върти диска, съответно като го клатя наляво надясно и се чуват съчмичките как се търкалят вътре. лошото е че такива моторчета не продават иначе имам едно двд у нас с такъв проблем и си чака моторче  |
|
|
 |
|